Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινά σήμερα η δίκη – Στο εδώλιο ο ιδιοκτήτης, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί (video)

Ξεκινά σήμερα, δύο χρόνια και έναν μήνα μετά τη δολοφονία του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο μεσίτης, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και τέσσερις αστυνομικοί.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

Κάλεσμα για συγκέντρωση

Υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση καλούν το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων (Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Athens Pride Αθήνας, Thessaloniki Pride, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Ανω, ΛΟΑΤ ΑμεΑ), «με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη».

ΣΦΕΑ: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου

Να «τιμωρηθούν παραδειγματικά» οι αυτουργοί της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ζητά ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) ενόψει της σημερινής δίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετατροπή της κατηγορίας από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου

Στο όνομα της “προάσπισης” της ιδιοκτησίας δεν είναι αποδεκτή η αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου.

Αύριο, 21 Οκτώβρη 2020, ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από δύο χρόνια, που προήλθε από τον άγριο ξυλοδαρμού του, από καταστηματάρχες και αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ως ΣΦΕΑ ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή σωματείων και ενώσεων και απαιτούμε οι έξι κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Διαμαρτυρόμαστε για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, που ρίχνει στα “μαλακά” τους αυτουργούς της δολοφονίας.

Τέτοιες εγκληματικές και αποτρόπαιες πράξεις, δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στην «κακιά στιγμή». Είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών διακρίσεων που γεννάει και αναπτύσσει η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που καλλιεργεί το ρατσισμό, την ομοφοβία και οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους.

Οι κοινωνικές διακρίσεις, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, δεν αντιμετωπίζονται μόνο δικαστικά. Απαιτείται επαγρύπνηση και διαρκής συλλογική και οργανωμένη πάλη από το εργατικό και το λαϊκό κίνημα.

Απορρίπτουμε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής, ομοφοβικής, και ξενοφοβικής συμπεριφοράς και βίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και απαιτούμε την κρατική, δικαστική και κοινωνική στήριξη και προστασία».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...