Υπουργείο Μετανάστευσης: Έκτακτη χρηματοδότηση 6,28 εκατ. ευρώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου δίδεται έκτακτη χρηματοδότηση, όπως είχε ανακοινωθεί, ύψους 6,28 εκατομμύρια ευρώ αποδίδεται στους Δήμους Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου.

Τα εν λόγω χρήματα αφορούν τυχόν προκληθείσες ζημιές στους δήμους ή την περιουσία τρίτων φυσικών και νομικών προσώπων από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας για το έτος 2020 και προηγούμενα έτη.

Επισημαίνεται, ότι έχει προηγηθεί έκτακτη επιχορήγηση 750.000 ευρώ για το 2019 στους Δήμους Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου, ενώ συνολικά, έχουν καταβληθεί ως αποζημιώσεις μέσω δήμων 7,29 εκατομμύρια ευρώ. Συμπληρωματικά, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ενισχύθηκε οικονομικά με 299.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις 24 δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 10,529 εκατ. ευρώ, ενώ η αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπολοίπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους δήμους, ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων, σημειώνει το υπουργείο.

Τέλος, τα 17,086 εκατομμύρια ευρώ έχουν αγγίξει οι καταβολές αντισταθμιστικών τελών στους δήμους, οι οποίοι φιλοξενούν μετανάστες εντός των διοικητικών ορίων τους. Μέχρι τώρα για το α’, β’ και γ’ τρίμηνο του 2020 έχουν καταβληθεί ανταποδοτικά τέλη ύψους 7.595.447 ευρώ, ενώ οι δήμοι επιχορηγήθηκαν και με 9.491.400 ευρώ για το έτος 2019.

Συνολικά οι καταβολές αντισταθμιστικών τελών και έκτακτων επιχορηγήσεων στους δήμους και σε φυσικά πρόσωπα λόγω Μεταναστευτικού φθάνουν τα 35,20 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία στο νησί της Σάμου έχουν δοθεί 5.086.600 ευρώ, στη Λέσβο 11.560.292, στη Χίο 3.880.398, στη Λέρο 836.479, στην Κω 1.057.779 και στην ενδοχώρα 17.995.249 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...