Υπόθεση Proton Bank: Αθώωση Λαυρεντιάδη για τις βασικές κατηγορίες – Ενοχή για απιστία

Στα… μαλακά έπεσαν οι 9 από τους συνολικά 43 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων της Proton Bank, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε μικρές ποινές, αθωώνοντας όλους τους κατηγορούμενους για τα βαριά αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Αντίθετα το δικαστήριο οδηγήθηκε στην καταδίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κι άλλων 8 κατηγορουμένων μετά από 4 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας για το αδίκημα της απιστίας, ενώ όλοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες.

Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι ο Λαυρεντιάδης ως πρόεδρος της τράπεζας λειτούργησε υπέρ των δανειοδοτήσεων εταιρειών του, χωρίς όμως ούτε να εξαπατήσει, ούτε να υπεξαιρέσει τα χρήματα, ούτε να συστήσει εγκληματική οργάνωση προς αυτόν τον σκοπό.

Ειδικότερα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Όλοι οι καταδικασθέντες ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τις ποινές και τις αναστολές που θα αιτηθούν, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου. Σύμφωνα πάντως με το πλαίσιο ποινής αυτή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 χρόνια κάθειρξη, είναι δε πολύ πιθανόν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά που θα μειώσουν αισθητά τις ποινές ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των κατηγορουμένων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...