Υπόθεση Λιγνάδη: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων – Νέες βολές Κούγια κατά της ανακρίτριας

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ελεγχθεί από τις αρχές και για πορνογραφία ανηλίκων, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος άνδρας ο οποίος καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό στο πλαίσιο της κατάθεσης του στη ΓΑΔΑ, όπου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή του υλικό με ανήλικα παιδιά.

Ο ισχυρισμός αυτός εξετάζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα στην έρευνα, αλλά και για το αν θα ελεγχθεί ο σκηνοθέτης για πορνογραφία ανηλίκων. Υπό αυτό το πρίσμα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα κατασχεθέντα από τις εφόδους στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, που ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας, αποκτούν νέο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Παράλληλα, ο νομικός παραστάτης δυο εκ των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος, μετά το αίτημα του να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από την ανακρίτρια την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου προκειμένου να διερευνηθεί το Facebook για ενδεχόμενα ίχνη «ύποπτων» αναζητήσεων ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του.

Κούγιας: Καταθέτω πειθαρχική αναφορά

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας εξαπολύει νέα πυρά στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης. Ο δικηγόρος κατηγορεί την ανακρίτρια για «συνεργασία με ψευδομάρτυρες» και αναφέρει πως αύριο προτίθεται να καταθέσει πειθαρχική αναφορά σε βάρος της.

«Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ’ όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του» αναφέρει ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Σημειωτέον δε, ότι με τη νέα κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως η ανακρίτρια: «Παραβαίνοντας το καθήκον της, αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης».

Ακόμη, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, η ανακρίτρια: «Διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα – δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».

Σφίγγει ο κλοιός για τον κωμικό που καταγγέλεται για δυο απόπειρες βιασμού

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άλλο μεγάλο σκέλος των ερευνών αυτό που αφορά σε καταγγελίες για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού η έρευνα αυτή, κατά τις πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τέλη του μήνα. Μέχρι τότε θα έχει ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων και υπολογίζεται ότι θα έχουν καταθέσει κληθεί ο εγκαλούμενος ηθοποιός για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...