Υπόθεση Λιγνάδη: Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο Κούγιας (video)

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, όπως ενημέρωσε έξω από τα δικαστήρια της Ευέλπιδων, όπου μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος για να ζητήσει προθεσμία ώστε να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη, εμφανιστήκαμε στην κυρία ανακρίτρια. Το πρώτο που κάναμε είναι να καταθέσουμε ένταση ακυρότητας της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο εισαγγελέας περιορίστηκε στις καταθέσεις των φερόμενων ως παθόντων και δεν ενημέρωσε τον εντολέα του για τα όσα καταγγέλλονται, ούτε και τον κάλεσε σε εξηγήσεις.

«Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…) Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, ενώ περιέγραψε ποιες είναι οι καταγγελίες, αλλά και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...