Ύποπτο πακέτο από 53χρονο σε εργοστάσιο της AstraZeneca στη Βρετανία – Τι συνέβη

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον ενός άνδρα μετά την αποστολή ενός ύποπτου πακέτου σε ένα εργοστάσιο στην Ουαλία που παρασκευάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της «AstraZeneca», κάτι το οποίο οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ενώ ο «πόλεμος» για τις δόσεις παραμένει.

Το εργοστάσιο «Wockhardt» στο Ρέξαμ είναι υπεύθυνο για την τελική φάση της παραγωγής των εμβολίων και συγκεκριμένα για την τοποθέτησή τους μέσα σε φιαλίδια ή σε σύριγγες και την συσκευασία τους.

Η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε ότι ο 53χρονος Άντονι Κόλινς κατηγορείται ότι ταχυδρόμησε το πακέτο, το οποίο ερευνήθηκε στη συνέχεια από μια ομάδα πυροτεχνουργών.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι το πακέτο δεν περιείχε κάποια «λειτουργική συσκευή».

Η «AstraZeneca» έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τη Βρετανία με 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκεύασε μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η «AstraZeneca» βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαμάχη με την ΕΕ έπειτα από τη μείωση των προμηθειών του εμβολίου της έως και 75% προς το μπλοκ λόγω κάποιων ζητημάτων με την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο (έγινε έφοδος από με εντολή της Κομισιόν και κατασχέθηκαν έγγραφα από το εργοστάσιο εμβολίων).

Η Κομισιόν έδωσε, πάντως, την Παρασκευή (29/01) το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της «AstraZeneca» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται από τις ευρωπαϊκές Αρχές, έπειτα από εκείνα των εταιρειών «Pfizer/BionTech» και «Moderna».

Νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ανάβει το «πράσινο φως» για την χρήση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (29/01), δόθηκε στη δημοσιότητα και το συμβόλαιο προμηθειών που υπέγραψε η «AstraZeneca» με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της «AstraZeneca» θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε την Πέμπτη (28/01), σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Η Novartis θα βοηθήσει στην παρασκευή του εμβολίου της Pfizer

Στο μεταξύ η ελβετική φαρμακοβιομηχανία «Novartis» υπέγραψε αρχική συμφωνία για να βοηθήσει στην παρασκευή του εμβολίου των «Pfizer/BioNTec»h κατά της Covid-19, μια κίνηση που έχει στόχο την αύξηση της παραγωγής καθώς η προσφορά δεν καλύπτει τη ζήτηση. Εφόσον επιτευχθεί μια τελική συμφωνία, η «Novartis» σχεδιάζει να αρχίσει παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία που έχει την έδρα της στη Βασιλεία, προσθέτοντας πως θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στο Στάιν της Ελβετίας, κοντά στον Ρήνο στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η ανακοίνωση της «Novartis» ότι συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι ελλείψεις ακολουθεί την κίνηση της «Sanofi» αυτή την εβδομάδα να εργασθεί με την «BioNTech» για να προμηθεύσει 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της τελευταίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η “Novartis” κινητοποιείται σε πολλαπλά μέτωπα για να υποστηρίξει την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία», δήλωσε ο Στέφεν Λανγκ, επικεφαλής Τεχνικών Επιχειρήσεων της «Novartis».

Η «Novartis» πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» και με άλλες εταιρείες για να αναλάβει την παραγωγή mRNA, θεραπευτικής πρωτεΐνης και άλλων πρώτων υλών για εμβόλια και θεραπείες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...