«Υδάτινες μάζες κατακλύζουν τα σοκάκια» – Εκτενείς αναφορές στον γερμανικό Τύπο για τον σεισμό στη Σάμο

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στον σεισμό που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής το Αιγαίο, προκαλώντας δεκάδες θύματα και υλικές ζημιές τόσο στη Σάμο όσο και στη Σμύρνη.

Για «ισχυρό σεισμό στην δυτική Τουρκία και στην Ελλάδα» κάνει λόγο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το έδαφος σείστηκε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Αιγαίο αλλά και τσουνάμι στη Σάμο».

«Υδάτινες μάζες κατακλύζουν τα σοκάκια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Bild. «Νεκροί και τραυματίες σε Τουρκία και Ελλάδα. Σεισμός ισχύος 7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

«Καταστροφή σε Σμύρνη και Σάμο. Νεκροί και τραυματίες μετά από σεισμό στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV. Όπως επισημαίνεται, «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρόσφεραν βοήθεια και στις δυο χώρες ενώ η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό».

«Τουλάχιστον 14 νεκροί σε Τουρκία και Ελλάδα» είναι ο τίτλος ανάρτησης στην Süddeutsche Zeitung, που σημειώνει: «Πάνω από 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό ισχύος 6,6 βαθμών. Κτίρια καταστράφηκαν ενώ τα νερά κατέκλυσαν τις ακτές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζονται. Ειδικοί προειδοποιούν και για νέο τσουνάμι».

Η Frankfurter Rundschau παρατηρεί: «Τσουνάμι μετά από σεισμό στη Μεσόγειο. Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Ελλάδα».

O ειδησεογραφικός ιστότοπος t-online αναφέρει: «Κατεστραμμένες πολυκατοικίες, απεγνωσμένοι διασώστες και ένα τσουνάμι. Στο ανατολικό Αιγαίο ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε καταστροφή. Στην Τουρκία και στο ελληνικό νησί της Σάμου υπάρχουν νεκροί».

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...