Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές λόγω κορονοϊού – Στην Αθηνα με C-130 ασθενείς από τη Β. Ελλάδα

Η δυσκολία που επικρατεί με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πλέον φανερά αισθητή και στην πράξη, δεδομένου ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ πραγματοποιείται η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό στην Αθήνα για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Οι πληροφορίες του κρατικού καναλιού αναφέρουν ότι αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Δράμα για να παραλάβει τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

Δεδομένου ότι και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, κρίθηκε αναγκαίο οι τρεις ασθενείς να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα μέσα σε ειδικές κάψουλες για να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ αθηναϊκού νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στο MEGA, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στις φιάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο Δράμας και ότι «σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο», γιατί «θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών».

Ωστόσο, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος διέψευσε τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...