«Ξέφυγαν» τα τουρκικά ΜΜΕ – «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ» (video)

Η τουρκική προκλητική στάση απέναντι στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης. Αντιθέτως, η γειτονική χώρα, ενόψει του κλίματος ενθουσιασμού για την επικράτηση στο Αρτσάχ, υπενθυμίζει τις εθνικιστικές της φιλοδοξίες, αυτήν τη φορά μέσω του τουρκικού τύπου.

Συγκεκριμένα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ» αναρτήθηκε δημοσίευμα στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τurkiye», στο οποίο παρουσιάζονται υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις που είναι δυνατό να προκύψουν στην Β.Α περιοχή της χώρας, ανάλογες με τα πρόσφατα γεγονότα στον νότιο Καύκασο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα».

Πηγή έμπνευσης του κειμένου αποτέλεσε ένα άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο – Καραμπάχ, (Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους).

Η αναδημοσίευση στο τουρκικό μέσο, χρησιμοποίησε τα λόγια του έλληνα αναλυτή: «Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή. Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...