Ξανά προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Βγάλαμε τα πλοία και έμαθαν να συνεργάζονται με την Τουρκία

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο τη Δευτέρα (01/02), σε ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος «ΑΚΡ», προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις για την ανατoλική Μεσόγειο.

«Βγάλαμε τα πλοία και έμαθαν να συνεργάζονται με την Τουρκία. Χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας με τον πιο έξυπνο τρόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τούρκος ΥΠΕΞ. Την ώρα που οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ξεκίνησαν ξανά στην Κωνσταντινούπολη, με τον επόμενο γύρο να ετοιμάζεται για την Αθήνα, έχοντας οι δυο πλευρές… σπάσει τον «πάγο».

«Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε λόγο για δίκαιη κατανομή, ενώ πάντα λέμε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλείει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Και πρέπει να υπάρχει δίκαιος διαμοιρασμός. Τι είπε (η ΕΕ); Είπαν “όχι, η Ελληνο-Κυπριακή Διοίκηση και η Ελλάδα είναι μέλη μας και θα τους υποστηρίξουμε όπως κι αν έχει. Ό,τι και να κάνουν, είναι σωστό”. Και τι κάναμε εμείς τότε; Κατεβήκαμε στο πεδίο της μάχης και κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα όλοι έχουν μάθει πώς να συνεργάζονται με την Τουρκία.

Τώρα είπαμε ότι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτό σε όλους, αν έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας, ελάτε και καθίστε γύρω του, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε τα πάντα. Αλλά πάλι κάποιοι λένε “και γιατί να διαπραγματευτείτε; Είναι συμβιβασμός”. Όχι. Στη διπλωματία, η διαπραγμάτευση δε συνιστά συμβιβασμό. Εάν είστε δίκαιοι, εάν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, αν έχετε πίστη στον εαυτό σας, θα καθίσετε στο τραπέζι και θα μιλήσετε, θα αναλύσετε τα πάντα με λεπτομέρεια και θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, καθώς είστε δίκαιοι», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Με την ΕΕ, εδώ και χρόνια, θέλαμε να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις, αλλά τελευταία είχαν επιλέξει τη γλώσσα των απειλών. Εμείς όμως την απορρίψαμε. Και, τον Δεκέμβριο, το κατάλαβαν και έδωσαν θετικά μηνύματα και τώρα εμείς απαντήσαμε και ανταποδώσαμε, και θα συνεργαστούμε επί μεθόδων για ειρηνικές λύσεις. Τασσόμαστε υπέρ κάθε είδους ειρηνικής μεθόδου. Το μόνο που απαιτείται από εκείνους είναι να κατανοήσουν ότι η Τουρκία τάσσεται όχι υπέρ των απειλών, αλλά υπέρ τρόπων λειτουργίας της διπλωματίας. Kαι στη διπλωματία, ορισμένοι μιλούν για σκληρή ισχύ και ήπια ισχύ. Η Τουρκία είναι ικανή να χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά τόσο τη σκληρή όσο και την ήπια ισχύ με έναν έξυπνο τρόπο. Χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας με τον πιο έξυπνο τρόπο»,δήλωσε, ενώ αναφορικά με τη Λιβύη πρόσθεσε ότι:

«Στη Λιβύη μιλήσαμε για ειρήνη και ειρηνικές λύσεις, αλλά δεν πίστευαν ότι θα πηγαίναμε από κοντά, στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση και να τους φέρουμε όλους πάλι πίσω στο τραπέζι».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...