Βρέθηκε υπό παραίτηση και τελικά πήρε… προαγωγή ο Ντόκος

Την ίδια μέρα που ο Ερντογάν έβγαλε ξανά στο Αιγαίο το Oruc Reis ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με προαγωγή του Θάνου Ντόκου. Συγκεκριμένα ο καθηγητής και πρώην Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) προήχθη από αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας σε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Το βιογραφικό του είναι αρκετά «βαρύ» και σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία διατηρεί σχέσεις με τον γερμανικό παράγοντα.

Ο κ. Ντόκος, υπενθυμίζουμε, με δηλώσεις του – τον περασμένο Φλεβάρη – στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου είχε μιλήσει για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο υπό τον όρο της οριοθέτησης ΑΟΖ.

«Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών, εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα», είχε πει.

Μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του έθεσε στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη την παραίτησή του και μιλώντας στον RealFm97,8 προσπάθησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για προσωπική άποψη που εκφράστηκε από κεκτημένη ταχύτητα, καθώς επίσης για ένα υποθετικό και άκαιρο σενάριο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...