Βρετανία: Πυρετώδης προετοιμασία για την επιχείρηση «Πανάκεια» και τον εμβολιασμό των πολιτών

Πανέτοιμη να υποδεχθεί το εμβόλιο εμφανίζεται η Βρετανία παρά τις όποιες – εκτός συνόρων – αντιδράσεις υπήρξαν χθες σχετικά με τη… βιασύνη της να δώσει έγκριση στη Pfizer.

Όπως γράφει σήμερα η Daily Mail, 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν την πρώτη από τις δύο δόσεις εμβολίου για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών από την επόμενη εβδομάδα.

Στη μάχη για να μην υπάρξουν «παραφωνίες» έχει ήδη μπει και ο στρατός, ο οποίος χθες πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους που θα πραγματοποιηθούν μαζικοί εμβολιασμοί, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος του NHS, Σάιμον Στίβενς παραδέχθηκε ότι η διαδικασία λόγω των logistics, δε θα είναι απλή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το εμβόλιο θα πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα στους -70 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη χρησιμοποίησή του. Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία με καταψύκτες θα είναι επιφορτισμένα για τη διατήρησή του και τη χορήγηση της πρώτης δόσης για τους βρετανούς πολίτες.

Επιχείρηση «Πανάκεια»

Η επιχείρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ονομάστηκε «Πανάκεια» και ήδη έγινε ένα πρώτο δοκιμαστικό στο γήπεδο Ashton Gate του Μπρίστολ.

Στη χθεσινή άσκηση, προσωπικό 30 ατόμων αλλά και εθελοντές συμμετείχαν προσποιούμενοι διαφορετικούς τύπους ασθενών, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα του πληθυσμού, ακόμα και πολίτες που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα, ωστόσο σύμφωνα με τον Σάιμον Στίβενς, οι περισσότεροι εξ αυτών θα γίνουν το 2021 και όχι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Στόχος είναι το βρετανικό σύστημα Υγείας να ανοσοποιεί από 75.000 έως 110.000 άτομα την εβδομάδα στο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του εμβολιασμού.

Οι πρώτες δόσεις είναι ήδη καθ’ οδόν από το Βέλγιο προς τη χώρα και ίσως και τη Δευτέρα ξεκινήσει η διαδικασία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...