Βρετανία: Ένοχοι δύο άνδρες για τον φρικτό θάνατο 39 μεταναστών σε φορτηγό – ψυγείο

Ένοχοι κρίθηκαν δύο άνδρες για την ανθρωποκτονία 39 ανδρών, γυναικών και παιδιών από το Βιετνάμ που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ψυγείου κοντά στο Λονδίνο πέρυσι.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τόσο τον κόσμο στη Βρετανία όσο και το Βιετνάμ, καθώς είχε φέρει στο φως το παράνομο παγκόσμιο εμπόριο που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια προς τη Δύση.

Οι δύο άνδρες είναι ο Ίμον Χάρισον, ένας 24χρονος οδηγός φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, που κρίθηκε ένοχος σε 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για συνωμοσία για παροχή βοήθειας για παράνομη μετανάστευση και ο Γκεόργκε Νίκα, 43 ετών, από το Έσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία, που κρίθηκε ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες.

Παράλληλα ο επίσης Βορειοϊρλανδός οδηγός φορτηγού, Κρίστοφερ Κένεντι, 24 ετών και ο Ρουμάνος Βαλεντίν Καλότα, 38 ετών, οδηγός παραλαβής από τη Ρουμανία, καταδικάστηκαν για συνωμοσία για παράνομη διακίνηση ανθρώπων στη χώρα.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 15 έως 44 ετών, ήταν από τις επαρχίες Νγκχε Αν και Χα Τινχ στο βόρειο-κεντρικό Βιετνάμ, όπου οι ισχνές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, οι περιβαλλοντικές καταστροφές και η υπόσχεση για οικονομική ανταμοιβή στο εξωτερικό ωθούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό εντοπίστηκε στο Έσσεξ στις 23 Οκτωβρίου, με τους 39 Βιετναμέζους νεκρούς.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...