«Βούλιαξε» το Αγρίνιο από την κακοκαιρία – Μεγάλες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία (video)

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται την Τρίτη (26/01) η Αιτωλοακαρνανία. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα σαρώνουν και το Αγρίνιο.

Επί ποδός βρέθηκε η Πυροσβεστική στο Αγρίνιο ενώ έχει ήδη κληθεί σε 55 περιστατικά, εκ των οποίων τα 35 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων. Ακόμη, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου.

Σύμφωνα με το npress.gr, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, με πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο να βρίσκονται κλειστά:

Αγρίνιο: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος της Ερμίτσας

Τεράστιος είναι ο όγκος του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σημεία του δρόμου, ενώ, σύμφωνα με το τοπικό agrinionews.gr, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγκάστηκε να αιτηθεί τη διακοπή της κυκλοφορίας επί της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων κοντά στο Αγρίνιο, στο ύψος της γέφυρας Ερμίτσας.

Η κυκλοφορία εκτράπηκε στο ύψος των φαναριών του Νοσοκομείου Αγρινίου. Παράλληλα, με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία και στη Γέφυρα Αβόρανης όπου δημιουργήθηκαν ουρές οχημάτων.

Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση. Ο μηχανισμός του Δήμου Αγρινίου βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τουλάχιστον τις επόμενες ώρες», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Έκλεισε και η επαρχιακή οδός στα Διαμαντέικα

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και σε διάφορα σημεία και της επαρχιακής οδού Αγρινίου- Εμπεσού. Τόσο στο ύψος του πρώην πολυκλαδικού, όσο και στο ύψος των Διαμαντέικων η κυκλοφορία κατέστη αδύνατη εξαιτίας του νερού που κατέλαβε το οδόστρωμα. Μάλιστα, ακινητοποίησε και οχήματα.

Παρασύρθηκε γεφυράκι

Το χωριό Καμαρούλα του Αγρινίου επηρεάστηκε επίσης από τη δυνατή βροχόπτωση, καθώς πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών, ενώ από τα νερά της Ερμίτσας παρασύρθηκε και ένα από τα γεφυράκια που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επεσήμανε, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.

Η κακοκαιρία κινείται προς τα ανατολικά, όπου πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Πειραιά:

Κακοκαιρία

Αλλά και από την Παραλία του Φαλήρου:

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ/agrinionews.gr/npress.gr

Φωτογραφίες: agrinionews.gr/npress.gr/EUROKINISSI

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...