Βουλευτής της ΝΔ συμπαραστάθηκε στον μητροπολίτη Κέρκυρας που δικάζεται για παράβαση μέτρων κατά του κορονοϊού

Δήλωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου για παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού, έκανε ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ο κ. Γκίκας δήλωσε: «Θεωρώ αυτονόητη την παρουσία μου εδώ, την ώρα που ο Πνευματικός μας πατέρας, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος περνάει αυτή τη δοκιμασία. Δεν κρίνουμε βεβαίως τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Η παρουσία μου έχει καθαρά συναισθηματικό χαρακτήρα».

Ο αμετανόητος μητροπολίτης που δικάζεται για δύο υποθέσεις και όπως φαίνεται, βρίσκει συμπαραστάτες μέσα από το ίδιο το κυβερνών κόμμα, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων την περασμένη άνοιξη.

Τότε εν μέσω καραντίνας, είχε αψηφήσει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και είχε τελέσει λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων και λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με περισσότερα από τα προβλεπόμενα άτομα, προσφέροντας, επίσης, και τη Θεία Κοινωνία.

Ο ίδιος, μάλιστα καλούσε τους πιστούς να να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εκδίδοντας έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση, αλλά στην πραγματικότητα να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη λειτουργία είχε γίνει με την παρουσία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, Δημήτρη Μεταλληνού, οι οποίοι είναι, επίσης, κατηγορούμενοι.

Πάντως όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσοι έσπευσαν προς συμπαράσταση του μητροπολίτη έξω από το δικαστήριο, δεν φορούσαν μάσκες…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...