«Βόμβα» από τούρκο δημοσιογράφο: Ο Ερντογάν σχεδίαζε να καταλάβει 131 νησιά στο Αιγαίο

Εμπιστευτικό έγγραφο που φέρεται να έχει ετοιμαστεί από τις τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και το οποίο παρουσιάζει σχέδια κατάληψης νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο από τις τουρκικές δυνάμεις, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Πρόκειται για μια νέα αποκάλυψη του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, εδώ και χρόνια πολέμιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που με διάφορα άρθρα του κατά καιρούς, φέρνει σε δύσκολη θέση τον τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μποζκούρτ, η Τουρκία είχε δημιουργήσει στο πρόσφατο παρελθόν (δεν προσδιορίζεται ημερομηνία) κατάλογο 131 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, το καθεστώς των οποίων θεωρούσε και θεωρεί ως αμφισβητούμενο.

Σκοπός ήταν να προχωρήσει κατά τη διάρκεια κάποιας σύγκρουσης στο Αιγαίο σε κατάληψη όσων περισσότερων μπορούσε, ει δυνατόν και όλων.

Το εμπιστευτικό αυτό έγγραφο είναι μια παρουσίαση 16 διαφανειών σε PowerPoint και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και χάρτη με τις αμφισβητούμενες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, περιγράφει πώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα καταλάμβαναν τα εδάφη αναπτύσσοντας ειδικές δυνάμεις από αέρος και θαλάσσης.

Το μυστικό έγγραφο φέρεται να βρέθηκε κάπου ξεχασμένο σε ένα φάκελο στη Σμύρνη.

Τα 131 αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι τα ακόλουθα:

Η Ζουράφα και άλλες δύο κοντινές νησίδες πλησίον της Σαμοθράκης,

13 νησίδες και βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών,

21 βραχονησίδες κοντά στη Θύμαινα,

18 στους Αρκιούς,

15 γύρω από την Ψέριμμο,

12 στην Καλόλιμνο,

2 στο Φαρμακονήσι,

10 κοντά στο Γυαλί που βρίσκεται ανάμεσα στην Κώ και τη Νίσυρο,

11 στη Λέβιθα,

2 στην Στρογγύλη και

24 βραχονησίδες και νησίδες γύρω από την Κρήτη.

Το σχέδιο, όπως περιγράφει το Nordic Monitor, βασίστηκε στα διδάγματα που άντλησαν οι τουρκικές δυνάμεις από την κρίση στα Ίμια το 1996, η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα μια ανάσα από τον πόλεμο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...