Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: Προϋπολογισμός κοινωνικού δαρβινισμού και αναλγησίας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εφαρμόζει η αντιπολίτευση, με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, να εξαπολύει κατηγορίες για στρατηγική κοινωνικού δαρβινισμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 αποτελεί «μνημείο κοινωνικής αναλγησίας και νεοφιλελεύθερων εμμονών, των ίδιων στοιχείων που οδήγησαν ήδη το 2020 στη βαθιά ύφεση, στην αύξηση της ανεργίας, στη δραστική μείωση μισθών και εισοδημάτων, στην οικονομική ασφυξία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ακολούθως υποστηρίζει: «ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν συγκράτησαν αλλά βάθυναν την ύφεση. Το 2020 η χώρα μας θα έχει μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, 10,5%, ενώ η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4,8% για το 2021 και αυτή στη βάση έωλων παραδοχών, αποδεικνύει ότι οι υποσχέσεις των κυρίων Μητσοτάκη και Σταϊκούρα περί ανάκαμψης τύπου V έχουν πάει περίπατο.

Το κρισιμότερο: ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει πλήρως ότι η μέχρι σήμερα καταστροφική διαχείριση της πανδημικής και οικονομικής κρίσης δεν ήταν αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης».

Ο Προϋπολογισμός του 2021 αποτελεί μνημείο κοινωνικής αναλγησίας και νεοφιλελεύθερων εμμονών. Των ίδιων στοιχείων που…

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Friday, November 20, 2020

Η τοποθέτηση της κας Αχτσιόγλου συνεχίζει ως εξής: «Επιλογές που η ίδια η κυβέρνηση δηλώνει ευθαρσώς στον προϋπολογισμό ότι θα συνεχίσει και το 2021»:

  • Μηδενική δαπάνη για εξοπλισμό και υποδομές στο ΕΣΥ,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό,
  • Μηδενική ενίσχυση των εποχικών εργαζομένων,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους μακροχρόνια άνεργους,
  • Μηδενική ενίσχυση για τον πολιτισμό,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους αγρότες,
  • Μηδενική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το κράτος, ούτε καν η συνέχιση του δανείου της επιστρεπτέας προκαταβολής που υπόσχεται η κυβέρνηση
  • Μηδενική ενίσχυση των μισθωτών

Τέλος, η ίδια καταλήγει «ο Προϋπολογισμός δεν έχει βέβαια μηδενικά παντού. Προβλέπει ότι οι βρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο πολίτες θα πληρώσουν 3,6 δισ. περισσότερα σε φόρους, δηλαδή αύξηση 8,1%! Καμία τέτοια αύξηση φυσικά δεν δικαιολογείται από την προβλεπόμενη ανάπτυξη, απλώς θα την πληρώσουν οι πολίτες. Προβλέπει ότι 2,5 δισ. θα δοθούν σε εξοπλιστικά».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...