Βολές Σπίρτζη σε κυβέρνηση: Καμία απάντηση για την αντιμετώπιση της βαρύνουσας εγκληματικότητας

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη βαρύνουσα εγκληματικότητα και ένοπλη βία δεν έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Χρήστου Σπίρτζη με θέμα «Αύξηση των εγκλημάτων, ενώ η κυβέρνηση περιορίζει ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα», τονίζει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει ότι έχει καταθέσει στα πρακτικά έγγραφο με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν τους 19 μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έγγραφο με περιστατικά βαρύνουσας εγκληματικότητας και ένοπλης βίας το ίδιο διάστημα αλλά και κατάλογο με κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως μέσο καταστολής και τρομοκράτησης των πολιτών, τα γεγονότα αστυνομικής βίας είναι συνεχή και την ίδια στιγμή η βαρύνουσα εγκληματικότητα έχει αυξηθεί» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ο οποίος ζήτησε απαντήσεις για το πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτήν την αύξηση της εγκληματικότητας καθώς και στοιχεία τόσο για τη στελέχωση των ομάδων πάταξης και καταστολής (ΜΑΤ, ομάδες Δράση και ΔΙΑΣ) όσο και αυτή των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με το πρόσχημα ότι τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα, δεν έδωσε καμία απάντηση στα καίρια αυτά ερωτήματα αποφεύγοντας να παραθέσει έστω στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό αύξησης ή μείωσης των προαναφερομένων υπηρεσιών.

Παράλληλα, δεν απάντησε στο πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την βαρύνουσα εγκληματικότητα και την ένοπλη βία και έτσι αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η επιβολή του δόγματος του τρόμου και της πάταξης και όχι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τονίζουν ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας μετά την άρση του lockdown και την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στοιχεία να παραθέσει για τη δράση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος…

«Αδειάζουν καλάσνικοφ στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων τη στιγμή που περνάνε σχολικά λεωφορεία, ανυποψίαστοι πολίτες τραυματίζονται, γίνονται δολοφονίες και εσείς έχετε προσλάβει 3.000 αστυνομικούς κατ’ εξαίρεση, έχετε ιδρύσει τη ομάδα Δράση, την ομάδα Δρόμος για τις διαδηλώσεις και θέλετε να ιδρύσετε και αστυνομία για τα πανεπιστήμια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό που είναι η πραγματική δουλειά της αστυνομίας, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, θα το κάνετε ποτέ;» αναρωτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...