«Βολές» Παππά κατά κυβέρνησης: Στο Συμβούλιο της Ευρώπης πάθατε πολιτική συντριβή

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με την κατάσταση στο σύστημα υγείας, καθώς και τα λεγόμενα του υφυπουργού παιδείας, Άγγελου Συρίγου για τη φύλαξη των πανεπιστημίων, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

«Η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να δείξει πόσο σκόπιμα αδρανής είναι στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η δε προπαγάνδα της είναι απολύτως αναντίστοιχη με την πραγματικότητα. Είδαμε ολόκληρες παρουσιάσεις ότι θα έχουμε 1.018 κέντρα εμβολιασμού και ότι θα εμβολιάσουμε δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας σε 45 μέρες, αλλά τίποτα από αυτό δεν έγινε», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία.

Σε σχέση με τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα εμβόλια, τόνισε ότι «Στο Συμβούλιο της Ευρώπης πάθατε πολιτική συντριβή. Εκτός από την υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα για τις πατέντες, απορρίφθηκε, με τεράστια πλειοψηφία, η πρόταση Μητσοτάκη. Και μάλιστα όταν τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Μιλώντας για την κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη (28/01) και την απαγόρευση συναθροίσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «Έχετε χάσει την πειθώ και έχετε μείνει με το “έτσι γουστάρω”, παίρνοντας έναν πολύ στραβό δρόμο. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε πως όταν η οικονομική δυσπραγία ταυτίζεται, χρονικά, με τα γνήσια ξεσπάσματα της νεολαίας, την οποία νομίζετε ότι θα πειθαναγκάσετε σε μέτρα που κάποιος διεστραμμένος νους σκέφτηκε, η εξέλιξη δεν θα είναι άλλη από έναν πολιτικό σεισμό».

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Ενώ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος μίλησε για την απόφαση σύστασης σώματος της αστυνομίας για τα Πανεπιστήμια, κάνοντας αναφορά στην περίοδο της χούντας, είπε πως το 1969 υπήρχαν αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Ν.Δ. αναφέρεται σε πολιτικές που εφάρμοσαν δικτατορίες. «Δικό σας στέλεχος είπε ότι θα επιχειρήσετε μια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, τύπου Πινοσέτ.

Δικό σας στέλεχος έλεγε από το βήμα της Βουλής να μη χαρίζουμε τον Μεταξά στη Χρυσή Αυγή. Δικό σας στέλεχος είναι και ο κ. Συρίγος, ο οποίος, αν και δηλώνει φιλελεύθερος, είπε ότι το 1969 υπήρχαν αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια», είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ συμπλήρωσε ότι «Εδώ έχουμε μία αλυσίδα δηλώσεων, οι οποίες σχετικοποιούν τις δικτατορίες. Και αυτό είναι το μείζον για την παράταξή σας. Αν και κάποιοι, όπως ένας εκ των κοινοβουλευτικών σας εκπροσώπων, ο αντιπρόεδρός σας και ο υπουργός Εσωτερικών, αισθάνονται σαν το ψάρι που κολυμπά στο νερό».

Κατά τον ίδιο, «η ΝΔ έχει πετάξει τη μετριοπάθεια από το παράθυρο. Ο λαός δικαιούται να δει ότι απέναντι σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο θα υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, το οποίο θα βάλει φρένο στις αρνητικές πολιτικές εξελίξεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε την Τετάρτη (27/01) τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από την πρωτοβουλία πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και της δημιουργίας ειδικού «σώματος ασφαλείας» για τα πανεπιστήμια, όπως έγινε γνωστό από τον Δεκέμβριο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...