«Βολές» από Ραγκούση: Η μουγκαμάρα των Γερμανών φωνάζει και για τις ευθύνες της κυβέρνησης

Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιάννης Ραγκούσης που διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «Η μουγκαμάρα του Γερμανού ΥΠΕΞ, «φωνάζει» και για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης».

Μετά τη συνάντηση του Χάικο Μάας στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική, εν όψει και των διερευνητικών επαφών, που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, θα πράξουμε “αυτό που πρέπει”», υπογράμμισε, άλλωστε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μπροστά στον Χάικο Μάας, ενώ τον Δεκέμβριο η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε κυρώσεις από τον… Μάρτιο και βλέπουμε για την Άγκυρα

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Ραγκούσης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

Η μουγκαμάρα του Γερμανού ΥΠΕΞ, «φωνάζει» και για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Που είναι η πολιτική συμμαχιών; Ε, αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο να μένουν σιωπηλοί οι εταίροι, προφανώς υπάρχει και θέμα κυβερνητικής ευθύνης.

Οι Τούρκοι έθεσαν ξεκάθαρα το δικό τους δίλημμα, «ή συμβιβασμός εκτός διεθνούς δικαίου ή σύγκρουση».

Το ελληνικό δίλημμα, που θα έπρεπε να είναι και ευρωπαϊκό δίλημμα, «ή συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο ή κυρώσεις», έχει με ευθύνη της κυβέρνησης περιθωριοποιηθεί.

Σημεία ομιλίας κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εξωτερικών «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου»:

Η Ελλάδα προσέρχεται διπλωματικά εξασθενημένη στο νέο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών. Είναι γνωστό ότι όποιος βάζει τα διλήμματα, όποιος καταφέρει σε μια συζήτηση, σε μια διαπραγμάτευση, σε μια συνομιλία να είναι αυτός που θα βάλει το δίλημμα, είναι αυτός που αποκτά και το μεγάλο πλεονέκτημα για να πάρει την απάντηση που θέλει και που επιθυμεί. Και κάνουν λάθος όσοι εκτιμούν ότι οι Τούρκοι είναι αντιφατικοί. Δεν είναι καθόλου αντιφατικοί.

Είναι πολύ καθαροί, με στρατηγική πολύ συγκεκριμένη και προς την κατεύθυνση που έχουν ορίσει βαδίζουν συνεχώς.

Οι Τούρκοι ενώπιον του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών έθεσαν το δίλημμα και πράγματι οι Γερμανοί δεν απάντησαν.

Αυτή η μουγκαμάρα των Γερμανών φωνάζει και για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Αφού φτάσαμε στο σημείο ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της Ελλάδος να παρίσταται μουγκός απέναντι στους Τούρκους όταν αυτοί απειλούν, τότε πρέπει να δούμε και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Που είναι η πολιτική συμμαχιών; Αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο υπάρχει και θέμα κυβερνητικής ευθύνης.

Οι Τούρκοι ενώπιον όλων έθεσαν ξεκάθαρα το δικό τους δίλημμα, «ή συμβιβασμός εκτός διεθνούς δικαίου ή σύγκρουση».

Το ελληνικό δίλημμα, που θα έπρεπε να είναι και ευρωπαϊκό δίλημμα, «ή συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο ή κυρώσεις», έχει με ευθύνη της κυβέρνησης περιθωριοποιηθεί.

«”Παράθυρο” για διπλωματική λύση η επανέναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας», υπογράμμισε ο Χάικο Μάας για τα ελληνοτουρκικά από την Άγκυρα και συμπλήρωσε: «Μπορούν να βρεθούν στο τέλος πολιτικές λύσεις αν οι δύο πλευρές καταπιαστούν με σταθερή βούληση και τον απαραίτητο ρεαλισμό σε συνομιλίες».

Όπως αναφέρθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε – και απείλησε – την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις προκλήσεις, μιλώντας για ασκήσεις στο Αιγαίο και λέγοντας ότι εκδίδει και διαφημίζει Navtex, καθώς και ότι διεκδικεί θαλάσσιο χώρο. Ανέφερε, παράλληλα, ότι δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, αφού τα άτομα της μειονοτικής κοινότητας στη Θράκη δεν ονομάζονται Τούρκοι. «Αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, θα πράξουμε “αυτό που πρέπει”», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μεβλούτ Τασβούσογλου παρέδωσε, ακόμα, στον Χάικο Μάας και λίστα με εταιρείες από τις οποίες η Τουρκία προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό την άρση του εμπάργκο εξαγωγής των προϊόντων τους.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...