Βίντεο ντοκουμέντο από μέλη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά – Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε στη διάθεση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών και η οποία εξαρθρώθηκε στις 3/11/2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το βίντεο απεικονίζει, μάλιστα, καρέ – καρέ τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που έστηνε καθημερινά υπαίθριο «παζάρι» παραισθησιογόνων ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν στις 3 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο Μεταξουργείο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ άτομα (οι περισσότεροι Νιγηριανοί), ενώ ταυτοποίησαν ακόμα έξι μέλη του κυκλώματος που αναζητούνται.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών είχε συστήσει ειδική ομάδα αστυνομικών με πολιτικά, οι οποίοι είχαν γίνει η «σκιά» των διακινητών για αρκετό καιρό, κυρίως στις οδούς Κολοκυνθούς και Κεραμεικού. Οι άντρες της Ασφάλειας βιντεοσκοπούσαν τις συναλλαγές, αποκρυπτογραφώντας τη δράση του κυκλώματος και σχηματίζοντας το προφίλ του κάθε μέλους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η διακίνηση πραγματοποιούνταν στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού.

Οι καβάτζες

Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.

Στην περιοχή προσέγγιζαν καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες. Η Αστυνομία αποκάλυψε πλήθος αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών. Όσον αφορά στη δομή και στη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε: Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη – κοκαΐνη και κάνναβη, κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες.

Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «μίνι μάρκετ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους. Ακόμη για τη μεθοδολογία της δράσης τους προέκυψε: Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε «καβάτζες», όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού ελέγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Οι τιμές

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. με ορισθείσα τιμή 5 ευρώ έκαστη. Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. με ορισθείσα τιμή 5 έως 10 ευρώ έκαστη. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 12.095 ευρώ, 264 γραμμάρια κάνναβης, 4 γραμμάρια ηρωίνης, 15 κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προς ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες είναι οι:

1. (επ) AHMED (ον) PROMISE του AHMED και της ANGELINA , γεννηθέντα την 26-8-1984 στη Νιγηρία,

2. (επ) MBA (ον) ERIC OGOCHUKWU του ELISUS και της SEBINA , γεννηθέντα την 27-4-1976 στη Γκάνα,

3. (επ) AMIN ONUACHU (ον) PAPEN VITUS του YUSIF και της DJULANA , γεννηθέντα την 2-1-1977 στη Νιγηρία,

4. (επ) MERKAJ ή MERKANJ ή MERKO ή ARMAND (ον) ARMAND ή MANDI ή MERKO του FEIM ή FEHIM ή NAHIM και της KOZETA ή KOZHETA ή NEKIJE , γεννηθέντα την 16-8-1989 ή το 1990 στην Αλβανία,

5. (επ) PHILIP MIKE ή PHILIP ή ADREW ή ANDREW ή PHILIP ή MIKE ή FILIP ή ANDRU (ον) ANDREW ή MIKE ή PHILIP ή PHLIP MAIK του ANDREW ή PHILIP ή ADERW ή ADREN ή ANDRE και της ANNA , γεννηθέντα το 1972 στην Αλβανία ή Νιγηρία ή Σιέρα Λεόνε,

6. (επ) AGBAGO (ον) LOUIS CHUKWU EMEKA του ALOUSIOUS , γεννηθέντα την 5-10-1992 στη Νιγηρία,

7. (επ) ELEKWACHI (ον) HEANYI HENRI του KALU ή ELEKWACHI και της LINDA , γεννηθέντα την 27-4-1979 στη Νιγηρία,

8. (επ) BUSHGIOKAJ (ον) ADRIAN του SOKOL και της PNENDE , γεννηθέντα την 24-9-1990 στην Αλβανία,

Οι μη συλληφθέντες είναι οι:

1. (επ) IBESIM (ον) KENNEDY του AUSTIN και της GRACE , γεννηθέντα την 27-7-1986 στη Νιγηρία,

2. (επ) YAGOUB ή YAKOUB ή YAKOUBI ή MOHAMED ή YAKOUB YACUB ή IASAD (ον) MOHAMED ή MOHAMAD ή YAKOUB ή MOHAMMAD ή YAKOUBI ή IASAD του ARABY ή ARABI ή ABBY ή ARBI και της DALIDA DALILA NANTIA NADEA MEDIA , γεννηθέντα το 1984 στη Συρία ή Τυνησία,

3. (επ) ELEKWA (ον) OKECHUKWU του JOSEPH , γεννηθέντα την 13-9-1982 στη Νιγηρία,

4. (επ) UDU ISAAC CHI SOM (ον) ISAAC του UDU και της UDU , γεννηθέντα την 15-6-1992 στη Νιγηρία,

5. (επ) IGBONEKWU (ον) LEONARD CHINONSO του CLETUS και της IGBONEKWU , γεννηθέντα την 23-8-1979 στη Νιγηρία,

6. (επ) OKONJI (ον) EMEKE του SUNDAY και της BLESSING , γεννηθέντα την 12-12-1999 στη Νιγηρία,

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνησης της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 10/5/2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πηγές: ethnos.gr, astynomia.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...