Βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες στη Λάρισα: Με τρακτέρ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (video)

Στην πόλη της Λάρισα από τις γύρω περιοχές, όπως τον Τύρναβο και τον Αμπελώνα, βρέθηκαν τη Δευτέρα (08/02) αγρότες με τα μηχανήματα τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βιώνουν και αυτοί, λόγω του κορονοϊού.

Η μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε από αγρότες μέλη της ΕΟΑΣΝΛ και κατέληξε στην περιφέρεια, όπου οι επικεφαλής, ο Ρίζος Μαρούδας και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Η πορεία έγινε με τη συμβολική συμμετοχή τρακτέρ, αλλά και αγροτικών αυτοκινήτων, αν και υπάρχουν περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, δημιουργώντας μία εικόνα από τα… παλιά στην πόλη. Όλοι οι συμμετέχοντας τήρησαν τα μέτρα, φορώντας και μάσκες.

Όπως ανέφερε στον περιφερειάρχη ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας οι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, δίκαιες αποζημιώσεις από τον Ιανό για την περιοχή των Φαρσάλων.

Παρόντες ήταν και αρκετοί αγρότες από τον Τύρναβο, με τον πρόεδρο του ΑΣ Τυρνάβου Στέλιο Τσικριστή να τονίζει στον περιφερειοάρχη, πως οι αγρότες της περιοχής περιμένουν ακόμη από το Μάρτη του 2020, τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό.

Επίσης, οι αγρότες στα αιτήματά τους έθεσαν και το θέμα της κατασκευής μεγάλων αρδευτικών έργων στη Θεσσαλία, όπως την εκτροπή του Αχελώου και το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων.

Τους αγρότες υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γιώργος Λαδόπουλος. Ο Κ. Αγοραστός ανέφερε πως διεκδικήσαμε και πιέσαμε ώστε να δοθούν δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους πληγέντες του Ιανού, ενώ υπάρχει και μία θετική εξέλιξη για το φράγμα της Σοπιάς, καθώς προχωρά από την κυβέρνηση η σύνταξη της μελέτης του έργου, ενώ παραμένουν ως διεκδίκηση και άλλα αρδευτικά έργα και φράγματα στο νομό Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες βγήκαν στους δρόμους εργαζόμενοι στην Καρδίτσα για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: thessaliatv.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...