Βέτο λόγω… Κίνας του Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Μόνο αυτός θα μπορούσε να ασκήσει βέτο και τελικά το έπραξε… Ο Ντόναλντ Τραμπ θα βάλει «stop» στο νέο αμυντικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ, που προέβλεπε κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, καθώς θεωρεί πως κερδισμένη μέσα από αυτό θα βγει η Κίνα.

Με το πρόσχημα ότι το νομοσχέδιο ενδυναμώνει την Κίνα, ο εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος, έγραψε στο Twitter: «Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το αμυντικό μας νομοσχέδιο είναι η Κίνα! Θα ασκήσω βέτο».

Έτσι για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα μπροστά στις σχέσεις που έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και έτσι θα ασκήσει θα ασκήσει, κόντρα στην απόφαση της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Δεκεμβρίου, η Γερουσία στις ΗΠΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021 το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2 και της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Εξελίξεις που έρχονται, ενώ η Σύνοδος Κορυφής δεν επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα για τις προκλητικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είδε… «βήμα μπροστά», ενώ λίγο αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαριστούσε τους Ευρωπαίους που σκέφτηκαν «λογικά».

Οι πληροφορίες για κυρώσεις από τις ΗΠΑ έγιναν γνωστές από την Πέμπτη (10/12) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις επικαλείται στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής, ώστε να πιέσει τους ευρωπαίους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά των S-400 αποτελεί εδώ και καιρό το «αγκάθι» στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με τους πρώτους τα S-400 δεν συμβαδίζουν με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ενώ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στα αμερκανικά F-35 που αγοράσει η Τουρκία. Πολλοί γερουσιαστές «φώναζαν» για κυρώσεις και αυτές οι «φωνές» αυξήθηκαν μετά και τις δοκιμές από την Άγκυρα των συγκεκριμένων πυραυλικών συστημάτων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...