Βερολίνο: Διαδηλώσεις και επεισόδια για τα μέτρα της Μέρκελ – Χιλιάδες αρνητές μάσκας στους δρόμους (video)

Τα νέα μέτρα – μέσω νομοσχεδίου – της Άγκελα Μέρκελ, που δίνει υπερ-εξουσίες στην κυβέρνηση, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οδήγησε πλήθος διαδηλωτών στο κέντρο του Βερολίνου να διαδηλώνουν… Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό αρνητές των μέτρων και της μάσκας.

Χιλιάδες Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου νομοσχεδίου που θα δώσει ευρύτερες εξουσίες στην κυβέρνηση της χώρας για επιβολή περιορισμών κατά της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο που τέθηκε προς ψηφοφορία την Τετάρτη (18/11), έχει στόχο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες να επιβάλλει με διατάγματα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, να ορίζει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καταστημάτων και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Η πλειοψηφία των Γερμανών έχει αποδεχτεί την «ελαφριά εκδοχή» του lockdown, που έχει επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19.

Όμως οι επικριτές των μέτρων καταγγέλλουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει πάρα πολλές εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς για την επιβολή των μέτρων δεν θα απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν λάβει σαφείς οδηγίες να εμποδίσουν την διαδήλωση εν μέσω πανδημίας, ωστόσο οι διαδηλωτές δεν έδειξαν να υποχωρούν και έτσι ξέσπασαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ τους.

Το πλήθος είναι ετερόκλητο ενώ όπως υποστηρίχθηκε, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές της μάσκας και ακροδεξιοί. Υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες νεοναζί, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούν μάσκες.

Αυξημένα κρούσματα

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.561 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 833.307, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από την Τρίτη 17/11 έως την Τετάρτη 18/11 το πρωί, 301 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ξεπερνά τους 13 χιλιάδες νεκρούς — είναι πλέον 13.119 — ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...