Βατόπουλος: Πιθανό το άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο – Πρέπει να ανοίξουν σύντομα τα σχολεία

Ελπίδες ότι σύντομα θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια μορφή κανονικότητας άφησε σήμερα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής παραδέχθηκε ότι το lockdown θα παραταθεί και την επόμενη εβδομάδα καθώς όπως είπε υπάρχει ανάγκη να μειωθεί και να πέσει κάτω από 1 ο δείκτης Rt που αφορά στον αριθμό των δευτερογενών κρουσμάτων.

Τόνισε, ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να αρθούν σύντομα οι περιορισμοί και να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο. «Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Σε δύο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεσή μας είναι όταν ανοίγει κάτι να μην ξανακλείσει. Γι αυτό και το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και χωρίς φαινόμενα συνωστισμού».

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στην εστίαση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο «στους εξωτερικούς χώρους και με προσοχή».

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τόνισε ότι ακόμα δεν μπορούν να επιτραπούν, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα υπό προϋποθέσεις, αν δηλαδή το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Εκτίμησε, τέλος, ότι αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας και σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται τα κρούσματα. «Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε». 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...