Βατόπουλος – κορονοϊός: Πάμε για 2.000+ κρούσματα, ως γιατρός θα πρότεινα lockdown τώρα

«Ως γιατρός θα πρότεινα να πάμε από τώρα σε lockdown αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι δύσκολο και συνιστά πολιτική απόφαση», δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δίνοντας μια εικόνα του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι από τους επιστήμονες την κατάσταση.

«Μπορεί το Σαββατοκύριακο να έχουμε πάνω από 2000 κρούσματα» ανέφερε αρχικά ο καθηγητής μικροβιολογίας κι εξήγησε ότι μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας με δέκα μέρες, τα κρούσματα πήγαν από 400 σε 800 και μετά αρκετά πάνω από 1000, κάτι που συνιστά διπλασιασμό. Σημείωσε, δε, ότι προς το παρόν ακόμα νοσούν οι πιο νέοι και ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Αναλύοντας τις σκέψεις των ειδικών στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως έχει συζητηθεί να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, εκτός βέβαια από αυτές που γίνονται για λόγους εργασίας.

Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες και πως θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, τόνισε ότι ως γιατρός «θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη απόφαση. Κατά τη γνώμη μου, αν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, μπορεί να αποφευχθεί. Αν όμως δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα που θα εξαγγελθούν σήμερα και ο ιός συνεχίσει να διασπείρεται, θα πάμε σε lockdown».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...