Βατόπουλος για κορονοϊό: Θα υπάρξει αύξηση θανάτων – Νέα σύσκεψη σήμερα (video)

Ελπίδα όλων είναι να μην ισχύσει κάτι τέτοιο, αλλά τα 667 χθεσινά κρούσματα, μαζί με κάποια άλλα επιδημιολογικά στοιχεία, δείχνουν ότι έχουμε ανέβει τουλάχιστον ένα σκαλί στα στάδια της πανδημίας και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μην ανέβουμε κι άλλα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας εκτοξεύτηκε στους 780, από τους 720, ενώ μέσα σε 20 μέρες τον Οκτώβρη, έχουν χάσει τη ζωή τους 137 συμπολίτες μας, δώδεκα περισσότεροι από τους 125 που πέθαναν τον χειρότερο μήνα από πλευράς θυμάτων που ήταν ο Σεπτέμβριος. Κι έχουμε ακόμα μπροστά μας 11 ημέρες…

Όλα τα παραπάνω προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές που βλέπουν μετά την Αθήνα να έρχονται κι άλλες περιοχές που έχουν μπει βαθιά στο πρόβλημα όπως είναι η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, οι Σέρρες και η Βοιωτία, όπου εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο. 

«Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξάνονται οι διασωληνώσεις και οι νεκροί», τόνισε την Τετάρτη ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας, τόνισε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και ότι οι νεότεροι που νοσούν, μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έθεσαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αλλά και την ανάγκη αυστηρής τήρησης όσων ήδη ισχύουν.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα θα γίνει και νέα σύσκεψη για το θέμα, απόντος του πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν τα Ιωάννινα που αυτήν την ώρα μετρούν 263 ενεργά κρούσματα, την Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα και την Θεσσαλονίκη με 652.

Προβληματισμός υπάρχει και για την επιδημιολογική κατάσταση στις Σέρρες, την Κορινθία και τη Βοιωτία.

«Άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», είπε ο κ. Βατόπουλος εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι δεν προδικάζει τις αποφάσεις της πολιτείας και πως για την επιστημονική κοινότητα είναι σαφής ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, με τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και υγιεινή των χεριών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...