Βατόπουλος για κορονοϊό: Μέσα στη βδομάδα περιμένουμε ελάττωση των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος παρουσίασε την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά από τις 16/11, θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, καθώς και χρόνος για τη μείωση των διασωληνώσεων και των θανάτων.

«Δεν πρόκειται να δούμε ελάττωση των θανάτων και των διασωληνώσεων γρήγορα. Είναι περιστατικά που έχουν κολλήσει εδώ και αρκετές μέρες. Πρώτα κολλάς και μετά βαραίνεις, Θέλει περίπου μία εβδομάδα ακόμα για να δούμε ελάττωση. Από εκεί και πέρα ελπίζω σιγά σιγά να βλέπουμε ελάττωση στα κρούσματα από αυτήν την εβδομάδα και αν όλα πάνε καλά», σχολίασε ο κ. Βατόπουλος στον Alpha 98,9.

Στην ερώτηση αν η Θεσσαλονίκη θα ζήσει στιγμές όπως στο Μπέργκαμο, απάντησε ως εξής:

«Ελπίζω πως όχι. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες και από τους γιατρούς και από την Πολιτεία. Κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ελπίζω ότι θα το ξεπεράσουμε».

Η τοποθέτησή του για την εικόνα στην Αττική:

«Η κίνηση δεν θα μειωθεί, ο κόσμος προτιμα το αυτοκίνητό του για να αποφύγει τις συγκοινωνίες. Τα βράδια έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται, αν γίναμε όλοι αθλητικοί τύπου και βγαίνουμε στους δρόμους. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μείζον πρόβλημα, στο οποίο δεν πρέπει να φοράμε μάσκα για το πρόστιμο, αλλά για να μην αρρωστήσουμε και να προφυλάξουμε τους γύρω μας. Επίσης ακόμα ένα μήνυμα που θέλω να στείλω είναι η μύτη μέσα. Φοράμε τη μάσκα με τη μύτη μέσα, αλλιώς ακυρώνουμε την προσπάθεια».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...