Βατόπουλος για κορονοϊό: Χρειάζεται καθολικό lockdown και να κλείσουν τα πάντα για 15 μέρες

Μια λύση που σίγουρα δεν θα ηχήσει καλά στα αυτιά των πολιτών, αλλά την οποία κρίνει αναγκαία για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να αποσυμφορηθεί το σύστημα Υγείας, πρότεινε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας υποστήριξε ότι θα πρέπει να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κίνας, επιβάλλοντας lockdown 15 ημερών, αν δεν θέλουμε «να θρηνήσουμε θύματα που δεν έπρεπε να πεθάνουν με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν».

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» ανέφερε αρχικά ο κ. Βατόπουλος και συνέχισε:

«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ.

Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν». 

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της επίταξης ιδιωτικών κλινικών, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να προετοιμαστεί μια κλινική για να υποδεχθεί ασθενείς με κορονοϊό, καθώς πέρα από τις υποδομές, απαιτείται κι εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...