Βαρουφάκης: Απέχουμε από την ψηφοφορία και τις εργασίες της Προανακριτικής για τον Παππά (video)

Την αποχή του ΜέΡΑ25 και από την ψηφοφορία και από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ως «επαίσχυντη» την όλη διαδικασία.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «οπερέτα αντιπαράθεσης» και χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα «συνένοχους στη συμπαιγνία» και τόνισε ότι το κόμμα του «έχει την υποχρέωση να εκφράσει την αηδία του και να καταγγείλει αυτή την επαίσχυντη διαδικασία απέχοντας».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου», με τη μια πλευρά, όπως είπε, να μασκαρεύει και να ντύνει τους βουλευτές της σε εισαγγελείς, στήνοντας δικαστήρια για τους αντιπάλους της, και την άλλη πλευρά να παριστάνει τον διωκόμενο. «Εσείς, στη ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά; Εσείς; που “τακιμιάσατε” με ό,τι χειρότερο είδος ανατολίτικης ρεμούλας που φύτρωσε ποτέ σε αυτό τον τόπο; Εσείς, οι επαγγελματίες του είδους εγκαλείτε αυτούς τους ερασιτέχνες σε αυτό το σπορ; Πραγματικά θαυμάζω το θράσος σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ταυτόχρονα, έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον ότι «δεν μπορεί να προσποιείται τον διωκόμενο, ένα κόμμα που μετέτρεψε το δημοψήφισμα από όχι σε ναι, κατάργησε το ΕΚΑΣ, πέρασε όλη τη δημόσια περιουσία στους δανειστές ενώ μαζί με τη ΝΔ χάρισαν το Ελληνικό, μαζί με την άδεια για υπερκαζίνο, στον κ. Λάτση».

«Είστε τόσο εσείς στη ΝΔ όσο και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ, για γέλια και, ταυτόχρονα, για κλάματα. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε τη συμπαιγνία σας και βεβαίως, απέχουμε από την ιλαροτραγωδία των εξεταστικών σας. Ποτέ δεν θα μασκαρευτούμε τους εισαγγελείς κανενός. Αρκούμαστε να σας καταδικάζουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε:

«Πόσο ακόμα θα πληγώνετε το Κοινοβούλιο με παραστάσεις σαν τη σημερινή- φορώντας το κοστούμι του δήθεν εισαγγελέα οι μεν και του δήθεν διωκόμενου οι δε; Πόσο ακόμα θα απομακρύνετε τη Βουλή από τα πραγματικά προβλήματα του λαού με κοκορομαχίες που προκαλούν αηδία στους πολίτες;».

«Εμείς, μπροστά σε αυτή την ανακριτική-εξεταστική οπερέτα που στήνετε, έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε την αηδία των πολιτών και την ανάγκη τους να πάψει πια ο αποπροσανατολισμός που κι οι δυο σας επιχειρείτε από τα προβλήματά τους, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δηλώνοντας την αποχή μας τόσο από την ψηφοφορία, όσο και από την επαίσχυντη επιτροπή που θα στήσετε. Συνένοχοι στην συμπαιγνία σας το ΜέΡΑ25 δεν θα γίνουμε. Με την αποχή μας από την ψηφοφορία και τη λειτουργία της επαίσχυντης επιτροπής που στήνετε σήμερα, εκφράζουμε αυτό το αμείλικτο ερώτημα που, λίγο-λίγο, σχηματίζεται στα χείλη των πολλών: Πόσο ακόμα;», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...