Τσίπρας για ανασχηματισμό: Άτολμος και ανούσιος – Σε απόλυτο αδιέξοδο ο κ. Μητσοτάκης

«Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το επόμενο διάστημα», ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «άτολμο και ανούσιο».

«Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου, στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας».

Αναφέρθηκε, όπως είπαμε, και στον ανασχηματισμό, λέγοντας: «Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκηςγνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας. Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κ. Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, τη στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

Για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία, με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους καθώς και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. «Να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στη βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις». Υπό αυτή την έννοια, κατέληξε «το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και την κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (04/01) ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στην αποτυχία του». Έκανε λόγο για «διαζύγιο» με το κέντρο, με ο πρωθυπουργό να πηγαίνει φουλ για εκλογές μέσα στο 2021.

Πελώνη για ανασχηματισμός: Πετυχημένο το κυβερνητικό έργο, έγινε ενίσχυση και φρεσκάρισμα της ομάδας

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισήμανε στο ραδιόφωνο του «Alpha» πως το έργο της κυβέρνησης κρίνεται πετυχημένο στο σύνολό του κι αυτό προκύπτει και από τις απόψεις μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στις μετρήσεις κοινής γνώμης.

«Ο βασικός κορμός και τα παραγωγικά υπουργεία δεν έχουν αλλάξει. Έγινε ένα φρεσκάρισμα της ομάδας και ενίσχυση σε κάποιους τομείς του κυβερνητικού έργου», τόνισε και πρόσθεσε πως «τους πολίτες απασχολεί το έργο της κυβέρνησης κι όχι ποιος φεύγει ή ποιος μένει».

Κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές και σημαντικές προκλήσεις από την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και ότι η αναδιάταξη και ανασύνθεση ενός υπουργικού σχήματος ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

Τέλος, σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...