Τσικνοπέμπτη υπό την σκιά του κορονοϊού – Γλέντι, χορός και κέφι με… αποστάσεις (video)

Εντελώς διαφορετική είναι η φετινή Τσικνοπέμπτη, αφού οι περιορισμοί για την πανδημία έχουν θέσει ένα νέο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας, όπως ειπώθηκε και την Τετάρτη (03/03) στην παρουσίαση των νέων μέτρων που ισχύουν στη χώρα.

Το lockdown δεν, ωστόσο, έχει πτοήσει στο ελάχιστο το κέφι, με τους ανθρώπους να ψήνουν, να τραγουδούν και να χορεύουν με τις απαραίτητες αποστάσεις και με την ελπίδα ότι η επόμενη Τσικνοπέμπτη θα εορταστεί όπως αρμόζει στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική πολλοί δήμοι, που κάτω από άλλες συνθήκες θα προγραμμάτιζαν εκδηλώσεις και δημόσιο «τσίκνισμα», επιχείρησαν να «ζεστάνουν» κάπως την ατμόσφαιρα, έστω και μέσω του διαδικτύου.

Οι ψησταριές στην Πάτρα στήθηκαν από νωρίς στις αυλές των σπιτιών, με μόνους καλεσμένους τα μέλη της οικογένειας. Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το γλέντι, ενώ είναι αυτοί μάλιστα που κρατούν το κέφι ζωντανό.

Τσικνοπέμπτη χωρίς… τσίκνα

Εικόνες με γλέντια καρναβαλιστών στους δρόμους, ανοιχτά μαγαζιά και ψησταριές στο πεζοδρόμιο άλλων ετών, τότε που δεν είχε έρθει ο κορονοϊός στη ζωής μας μοιάζουν πολύ μακρινές.

Με κλειστά τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, οι περισσότεροι ετοιμάζονται να τσικνήσουν στο σπίτι, με τις ψησταριές να καταλαμβάνουν τους υπαίθριους χώρους των κατοικιών.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στα κρεοπωλεία, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη, σχηματίζοντας ακόμη και ουρές.

Η ζήτηση στα κρεοπωλεία έχει χτυπήσει «ταβάνι», 50% επάνω λένε οι έμποροι, αφού όλοι φέτος θα κάνουν τσικνοπέμπτη στο σπίτι τους. Αρκετά κρεοπωλεία λειτουργούν με delivery, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους.

Γλέντια στην Κρήτη

Με κρητικές λίρες γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη οι κάτοικοι της Κρήτης, με τις ψησταριές να παίρνουν φωτιά. Την τιμητική του έχει το λεγόμενο «αντικριστό», σπεσιαλιτέ που εξαντλείται με το που βγαίνει από την σχάρα, ενώ και στα Βλάχικα στη Βάρη της Αττικής τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά με τα delivery να πηγαίνουν και να έρχονται ασταμάτητα.

Πηγή: megatv.com

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...