Τσαβούσογλου για διερευνητικές επαφές: Εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα (video)

Θετικά αποτίμησε τις διερευνητικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (25/01) στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του την Τετάρτη (27/01).

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα. Ήταν σημαντικό που επαναλήφθηκαν έπειτα από πέντε χρόνια», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ιρλανδό ομόλογό του στην Άγκυρα.

Αναφορικά με την ατζέντα που συζητήθηκε τη Δευτέρα (25/01), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως «ό,τι είχε συζητηθεί παλαιότερα, συζητήθηκε και σε αυτή τη συνάντηση. Φυσικά σε μία συνάντηση δεν περιμένει κανείς να λυθούν όλα τα ζητήματα. Ήταν σημαντικό που επαναλήφθηκαν», είπε ενώ όσον αφορά την επόμενη συνάντηση ανέφερε ότι η Αθήνα θα καθορίσει την ημερομηνία.

«Τώρα δεν είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες. Θα οριστεί σύντομα από την Ελλάδα η ημερομηνία και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα» δήλωσε. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε, παράλληλα, τη σημασία της ταυτόχρονης λειτουργίας και των άλλων μηχανισμών διαλόγου μεταξύ στρατιωτικών των δύο χωρών για τη θέση σε ισχύ και πάλι μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά και μεταξύ αξιωματούχων των δύο υπουργείων Εξωτερικών για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε τις προσκλήσεις για συνάντηση με το Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έκανε πάλι… συστάσεις για αποφυγή «προκλήσεων» εκ μέρους της Ελλάδας.

«Εμείς είμαστε πάντοτε έτοιμοι να συναντηθούμε με τον υπουργό Δένδια, αλλά και, όπως έχει πει κι ο πρόεδρός μας, όπως έχουν συναντηθεί άλλωστε και στο παρελθόν, είναι και πάλι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη.

Αρκεί να υπάρχει ανταπόκριση ώστε να κάνουμε κάποια θετικά βήματα μαζί και η Ελλάδα παράλληλα να αποφύγει τις προκλήσεις, για τις οποίες έδωσα κάποια παραδείγματα κατά την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες, αλλά και σήμερα κατά τις συναντήσεις μου. Δεν ωφελούν κανένα. Πρέπει να συνεχίσουμε με μια θετική ατζέντα», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Σημαντικό, αλλά όχι το μεγάλο βήμα», είχε υπογραμμίσει από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (25/01) διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι έσπασε ο «πάγος» ανάμεσα στις δυο πλευρές, εν όψει του νέου ραντεβού στην Αθήνα. Επίσης, στις διερευνητικές επαφές, την τελευταία στιγμή τέθηκε επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ο στενός συνεργάτης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν. Και αυτό δείχνει… πολλά.

Πηγή: ethnos.gr, OPEN TV

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...