Τροχαίο στη Βουλή: Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που έψαχνε η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα (video)

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που ήταν μάρτυρας κλειδί στο σοβαρό τροχαίο που έγινε την περασμένη Παρασκευή (12/03) έξω από τη Βουλή, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας. Ο οδηγός ταξί κινείτο ακριβώς δίπλα από τον άτυχο Ιάσονα, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Την ίδια ώρα, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ τη μοιραία σύγκρουση. Το υλικό έχει ήδη παραδοθεί από τη φρουρά της Βουλής στις ανακριτικές αρχές που ερευνούν το σοβαρό τροχαίο.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα έκανε δημοσίως έκκληση να βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί και να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα είδε. Ο οδηγός ταξί εντοπίστηκε από την Αστυνομία και θα καταθέσει την Τρίτη στην Αστυνομία όλα όσα είδε για το τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος Ιάσονας.

Στο μικροσκόπιο τα βίντεο του τροχαίου έξω από τη Βουλή

Την ώρα που ο 23χρονος Ιάσονας είναι κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή και η οικογένειά του έχει αποφασίσει να δώσει τα όργανά του, οι ανακριτικές Αρχές εξετάζουν καρέ – καρέ τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τροχαίο έγινε ως εξής: Τα φανάρια στα δυο ρεύματα άναψαν ταυτόχρονα, ο Ιάσονας ξεκίνησε με τη μηχανή του στο ρεύμα προς Ευαγγελισμό ενώ ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, άγνωστο γιατί αποφάσισε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός πως ενώ ο 23χρονος Ιάσονας φορούσε κράνος, αυτό εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Αυτά φαίνεται να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και τις επόμενες μέρες θα ρίξουν φως στο τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί.

Κατέθεσε ο διανομέας για το τροχαίο στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, κατέθεσε ο διανομέας που ήταν μάρτυρας στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε την Παρασκευή (12/03) έξω από τη Βουλή με το επιχειρησιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Ο κ. Χρονόπουλος καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα έξω από τη Βουλή.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Υπάρχουν, όμως, το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην Αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», είπε ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6»

«Θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και γι’ αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», υπογράμμισε ακόμη. Όσον αφορά στο ζήτημα της καταγραφής του τραγικού συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σχετικά με το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη που έπεσε πάνω στον 23χρονο Ιάσονα, ο κ. Χρονόπουλος διευκρινίζει ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της Τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, εφόσον ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Το μοιραίο συμβάν

Ο άτυχος 23χρονος Ιάσονας ήταν σταματημένος με τη μηχανή του στο φανάρι, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Από την άλλη πλευρά, στην κάθοδο ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός, κι εκείνος σταματημένος στο φανάρι.

Τα φανάρια στα δυο ρεύματα άναψαν ταυτόχρονα, ο Ιάσονας ξεκίνησε με τη μηχανή του στο ρεύμα προς Ευαγγελισμό ενώ ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, άγνωστο γιατί αποφάσισε να στρίψει αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή. Σημειώνεται ότι τη μοιραία στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχε ούτε τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία και άρα να «καταργήσει» το φανάρι για να δώσει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός την ευκαιρία να στρίψει αριστερά.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός πως ενώ ο άτυχος άνδρας φορούσε κράνος, αυτό εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Μπακογιάννη: Όχημα της ασφάλειάς μου αυτό που ενεπλάκη στο δυστύχημα

Διευκρινίσεις σχετικά με το συμβάν έδωσε την Κυριακή (14/3) η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω ανάρτησής της:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την ‘Ώρα του Πρωθυπουργού’ υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν», έγραψε η κυρία Μπακογιάννη στον λογαριασμό της στο Facebook.

Συγκλονίζει η μητέρα του Ιάσονα: Θα δωρίσουμε τα όργανά του

Η οικογένεια του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του άτυχου νεαρού και να σώσει μια άλλη ζωή. Ωστόσο, έκανε  έκκληση σε όποιον ήταν μάρτυρας του τροχαίου και έχει πληροφορίες που μπορούν να φανούν πολύτιμες σχετικά με αυτό…

«Το παιδί μου τελείωσε», είπε η μητέρα του και συνέχισε: «Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του».

Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός – οδηγός

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του τροχονόμου σε πολίτη, που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το pronews.gr, ο μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. «Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...