Τροχαίο στη Βουλή: Τι είπε ο οδηγός ταξί – Από το 2012 αίτημα για φανάρι στο σημείο (video)

Μετά το σοβαρό και θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα ο 23χρονος Ιάσωνας να είναι κλινικά νεκρός, ο φρούραρχος της Βουλής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», ζήτησε μπροστά από τη Βουλή να υπάρξει ένα αριστερόστροφο φανάρι, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Θα καταθέσει και τρίτος μάρτυρας, τι είπε ο οδηγός ταξί…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ζητηθεί να τοποθετηθεί φανάρι. Αυτό είχε ζητηθεί και το 2012 και το 2014 αλλά και το καλοκαίρι του 2020 είχε ζητηθεί στο σημείο εκείνο να υπάρχει ένα φανάρι. Ποτέ, όμως, δεν μπήκε αυτό το φανάρι με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε τον τραγικό θάνατο του 23χρονου Ιάσωνα.

Στο μεταξύ, οι Αρχές ψάχνουν και τον δεύτερο οδηγό ταξί, ο οποίος προπορευόταν της μηχανής του 23χρονου. Αυτός ο οδηγός ταξί δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και η οικογένεια κάνει έκκληση για να βρεθεί και να μιλήσει. Την ώρα που υπαιτιότητα του οδηγού του ΙΧ υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη «δείχνουν» τα βίντεο και οι πρώτες καταθέσεις.

Θα καταθέσει και τρίτος μάρτυρας – Τι είπε ο οδηγός ταξί

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για το τροχαίο. Στην Τροχαία κατέθεσε το πρωί της Τρίτης (1603) οδηγός ταξί ως αυτόπτης μάρτυρας, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση ενός διανομέα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται, μάλιστα, να καταθέσει και ένας οδηγός αυτοκινήτου, ενώ όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η «ΕΡΤ», στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται και επιπλέον οπτικό υλικό από μία από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν στη Βασιλίσσης Σοφίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κάμερες ασφαλείας της Βουκής κατέγραψαν καρέ – καρέ τη μοιραία σύγκρουση. Ταυτόχρονα, αναμένεται να καταθέσουν και όλοι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με την «ΕΡΤ» ο 22χρονος δικυκλιστής στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο 23χρονος οδηγός της μηχανής κινούνταν, ενώ είχε πράσινο φανάρι με κατεύθυνση από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» προς το Χίλτον. Στη συνέχεια έγινε η σύγκρουση με το υπηρεσιακό όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και οδηγός του φέρεται να επιχείρησε να στρίψει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου και σχεδιάγραμμα. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση της Υπηρεσίας του τέθηκε προσωρινά εκτός Υπηρεσίας Οδηγού, ενώ έχει διαταχθεί και διοικητική έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός, με την οικογένειά του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανά του, χαρίζοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

(πληροφορίες από OPEN TV, ΕΡΤ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...