Τροχαίο στη Βουλή: Κακούργημα για όσους εγκαταλείπουν θύμα στην άσφαλτο προτείνουν οι εκπαιδευτές (video)

Να τροποποιηθεί το άρθρο 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος όποιος προκάλεσε τροχαίο συμβάν και εγκατέλειψε στην άσφαλτο το θύμα του, πρότεινε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΣΕΟ), μετά τον άδικο θάνατο του 23χρονου Ιάσονα, όταν η μοτοσυκλέτα του συγκρούστηκε σφοδρά με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε βαριά τραυματισμένος (πριν από μερικές ημέρες οδηγήθηκε στην «τελευταία» του κατοικία).

Σε σχετική ανακοίνωσή του τόνισε:

«Θα πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με τα λεγόμενα “ατυχήματα” στον δρόμο, καθώς οι λέξεις είναι σύμβολα, και τα σύμβολα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε ένα γεγονός δίνουν χαρακτήρα σε αυτό και επηρεάζουν την κατανόησή του, τις ενέργειες που ακολουθούν αυτό, αλλά και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Έτσι, τα τροχαία συμβάντα μπορεί να είναι είτε ατυχήματα είτε δυστυχήματα και ενίοτε, θα συμπληρώσουμε, δολοφονικές πράξεις. Και το μόνο προφανές είναι πως το τροχαίο με τον 23χρονο Ιάσονα ΔΕΝ αποτελεί ατύχημα».

Ο ΠΣΕΟ δήλωσε πώς ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα πρέπει να ισχύει για όλους και πρωτίστως για εκείνους οι οποίοι είναι εντεταλμένοι από την πολιτεία για τον έλεγχό του:

«Η πυραμίδα της σειράς προτεραιότητας ορίζει στην δεύτερη θέση τα οχήματα άμεσης ανάγκης, όχι εξ οφίτσιο, αλλά για την εκτέλεση ή αντιμετώπιση εκτάκτων επειγόντων συμβάντων, με την απαράβατη όμως υποχρέωση να χρησιμοποιούν τις ηχητικές (σειρήνα) ή φωτεινές (φάρους) προειδοποιήσεις, ώστε να προφυλαχθούν οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου» πρόσθεσε ο ΠΣΕΟ, απευθύνοντας ένα ερώτημα:

«Ποια λοιπόν η μοίρα της Οδικής Κυκλοφορίας, όταν οι διορισμένοι από την πολιτεία “προστάτες” της, αμελούν ή παραβλέπουν τον Κώδικά της;»

Οι εκπαιδευτές οδηγών τονίζουν πώς πρέπει να εκλείψουν από την κοινωνία της κυκλοφορίας:

  • «Η αντικοινωνική συμπεριφορά
  • ο άκρατος εγωισμός
  • η επίδειξη δύναμης και
  • οι παραβατικές συμπεριφορές – όχι μόνο των ελεγχόμενων, αλλά και των ελεγκτών – που χρησιμοποιούν τον δρόμο», ενώ κατέληξε με μια πρόταση:

«Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλουμε τέλος να προσθέσουμε ότι η τροποποίηση του άρθρου 43 του Κ.Ο.Κ. είναι σήμερα όσο ποτέ επιτακτική. Διότι η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου στον δρόμο, από τον ή τους οδηγούς που ενεπλάκησαν σε αυτό, δε θα έπρεπε να θεωρείται πλημμέλημα αλλά κακούργημα».

Εντοπίστηκε και κατέθεσε ο οδηγός ταξί

Εντωμεταξύ, κατάθεση στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών έδωσε το πρωί της Δευτέρας (22/3) ο οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή, με θύμα τον νεαρό μοτοσικλετιστή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να εντοπιστεί ο εν λόγω μάρτυρας, καθώς ήταν το πρόσωπο που αναζητούσε η οικογένεια του 23χρονου κάνοντας εκκλήσεις να παρουσιαστεί.

Μάλιστα, δεν είχε βρεθεί αμέσως, καθώς οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος δεν φαίνονταν καθαρά από τις κάμερες ασφαλείας. Έτσι η Τροχαία αξιοποίησε το πληροφοριακό της σύστημα και κατάφερε εν τέλει να εντοπίσει τον πολύ σημαντικό μάρτυρα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός και το επαγγελματικό όχημα ήταν καθόλα νόμιμα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πηγή: caranddriver.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...