Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο με τουλάχιστον 34 νεκρούς

Ενοπλοι στη δυτική Αιθιοπία σκότωσαν τουλάχιστον 34 ανθρώπους σε μια επίθεση που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/11) με στόχο ένα λεωφορείο, όπως ανέφερε την Κυριακή (15/11) ο εθνικός οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα εν μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιείται στα βόρεια.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ενδεχομένως να αυξηθεί έπειτα από την φρικτή επίθεση εναντίον επιβατικού λεωφορείου στην περιοχή Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ.

«Η τελευταία επίθεση είναι μια επιπλέον φρίκη στο κόστος σε ανθρώπινες ζωές που πληρώνουμε συλλογικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της επιτροπής Ντανιέλ Μπέκελε.

Εν τω μεταξύ, ο ανώτερος διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αφρική κατήγγειλε την Κυριακή (14/11) τις συγκεκριμένες.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του TPLF εναντίον της Ερυθραίας στις 14 Νοεμβρίου και τις προσπάθειές τους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Τιγκρέ», ανέφερε ο Τίμπορ Νάγκι. «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε άμεση δράση για την προστασία των αμάχων, την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποκατάσταση της ειρήνης», δήλωσε ο Νάγκι, ο οποίος είναι Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Αφρικανικές Υποθέσεις.

Ο αρχηγός της περιοχής του Τιγκρέ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του επιτέθηκαν με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ερυθραίας, μια σημαντική κλιμάκωση σε μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκρέ και των στρατευμάτων της Αιθιοπίας, που έχει πυροδοτήσει φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή του Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...