Τραγωδία στην Αυστρία: Συνολικά πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες

Τη ζωή τους έχασαν πέντε άνθρωποι εξαιτίας χιονοστιβάδων που έπληξαν από το Σάββατο 30/1 την Αυστρία, σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου του Τιρόλου (δυτικά).

Σημειώνεται, πως τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν ανοικτά στη χώρα, παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Ένας 68χρονος Αυστριακός στον τομέα του Κέλαργιοχ, ήταν το τελευταίο θύμα του φαινομένου αυτού, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου. Οι ομάδες διάσωσης χρειάστηκαν ώρες για να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Το Σάββατο 30/1, μια άλλη χιονοστιβάδα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα 37 ετών και σε μία γυναίκα 38 ετών, που βρίσκονταν σε υψόμετρο 2.100 μέτρων, στην κοινότητα Σελράιν.

«Και οι δύο καταπλακώθηκαν από το χιόνι», ενώ οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τις σορούς τους το βράδυ της Κυριακής 31/1, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η αστυνομία, ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο τον θάνατο ενός 16χρονου Γερμανού στο Κιουτάι. Ο 16χρονος έκανε σκι εκτός της πίστας με δύο φίλους του, σε ύψος άνω των 2.600 μέτρων, όταν βρήκε τραγικό θάνατο, αφού παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Τέλος, ένας Αυστριακός 48 ετών ήταν ο πέμπτος νεκρός την ίδια ημέρα, ενώ έκανε σκι σε υψόμετρο 2.300 μέτρων στον σταθμό Άξαμερ Λίζουμ, εκτός της επιτρεπόμενης περιμέτρου.

Σημειώνεται πως εκτός των δυστυχημάτων αυτών, άλλες τέσσερις χιονοστιβάδες έπληξαν το Τιρόλο το Σαββατοκύριακο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν τον θανάσιμο τραυματισμό ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστρία έπεσαν πρόστιμα τις τελευταίες ημέρες σε 96 ξένους που παραβίασαν το lockdown για να κάνουν σκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...