Τραγωδία στη Νιγηρία: 12 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ (video)

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 12 ανθρώπους και απήγαγαν επτά χθες Κυριακή σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην Τσιμπόκ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν πηγές στην περιοχή.

Οι τζιχαντιστές, που κινούνταν με ανοικτά ημιφορτηγά, έκαναν έφοδο στο χωριό Τακουλάσι, 18 χιλιόμετρα από την Τσιμπόκ, ανοίγοντας πυρ εναντίον κατοίκων και πυρπολώντας οικήματα.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο μέλη μας που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων («AFP») ο Αμπουάκου Κάμπου, επικεφαλής τοπικής παραστρατιωτικής ομάδας αυτοάμυνας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Οι παραστρατιωτικοί, που πήγαν να υπερασπίσουν το χωριό με δύο φορτηγά δημόσιας χρήσης, διαπίστωσαν πολύ γρήγορα ότι μειονεκτούσαν αριθμητικά.

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν επτά ανθρώπους, «τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά τους» και έβαλαν φωτιά σε περίπου εβδομήντα σπίτια αφού έκλεψαν τρόφιμα, είπε από την πλευρά του ο Αγιούμπα Άλαμσον, αυτοδιοικητικός αξιωματούχος στην Τσιμπόκ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι 12.

Η πόλη Τσιμπόκ μετατράπηκε, το 2014, σε θέατρο της απαγωγής από την Μπόκο Χαράμ 276 μαθητριών, γεγονός που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στη Νιγηρία και σε διεθνές επίπεδο. Οι 57 από αυτές κατάφεραν να διαφύγουν μετά την απαγωγή τους, άλλες 107 διασώθηκαν σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας ή απελευθερώθηκαν κατόπιν διαπραγματεύσεων, αλλά θεωρείται πως 112 παραμένουν ως ακόμη και σήμερα σε ομηρία.

Μετά τις απαγωγές των κοριτσιών, στάλθηκαν στην Τσιμπόκ ενισχύσεις, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Μπόκο Χαράμ να συνεχίσει τις ενέργειές της στην περιοχή.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας μαίνεται από το 2009 κι έχει επεκταθεί σε γειτονικά κράτη — στο Καμερούν, στον Νίγηρα και στο Τσαντ. Πάνω από 36.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως στη Νιγηρία, ενώ 3 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...