Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης στη νέα δομή προσφύγων στη Μαλακάσα – Τι αναφέρεται σε έκθεση ΜΚΟ

Πολλά προβλήματα στη λειτουργία της νεοσυσταθείσας δομής φιλοξενίας στη Μαλακάσα καταγράφει σε έκθεσή της η ΜΚΟ «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» (RSA).

Σκηνές διαμονής ακατάλληλες για την προστασία από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή, απουσία σταθερής πρόσβασης σε ρεύμα και νερό και έλλειψη ασύρματου ίντερνετ που καθιστά αδύνατη την τηλεκπαίδευση των 114 παιδιών, είναι τα κύρια ζητήματα που εντοπίζονται στη «Νέα Μαλακάσα» σύμφωνα με την έκθεση.

Όπως περιγράφεται, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι σκηνές πλημμύρισαν, ενώ κατόπιν αιτημάτων των διαμενόντων παρασχέθηκαν καλύμματα νάιλον για να προστατεύσουν τις σκηνές τους.

Επίσης, η οργάνωση σημειώνει ότι μεγάλο ποσοστό των διαμενόντων αναμένουν ακόμα την πλήρη καταγραφή της αίτησης ασύλου τους και τη συνακόλουθη έκδοση δελτίου αιτούντος άσυλο, χωρίς το οποίο η έξοδός τους από τον καταυλισμό δημιουργεί το ενδεχόμενο σύλληψης ή κράτησής τους.

Τέλος, οι διαμένοντες κάνουν λόγο για έλλειψη ασφάλειας εντός της δομής διηγούμενοι συμπλοκές μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στη Νέα Μαλακάσα διαμένουν 984 άτομα κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Σομαλία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...