Τούντας για κορονοϊό: Είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα (video)

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού που προέκυψαν σε ορισμένα μέρη της χώρας ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων.

«Με ανησύχησε, με φόβισε», ήταν τα λεγόμενα του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συνέκρινε τον συγχρωτισμό των Θεοφανίων με το αντίστοιχο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

«Το ζήσαμε του Αγίου Δημητρίου και είδαμε πόσο στοίχισε στη βόρεια Ελλάδα και πολύ φοβάμαι ότι αυτό έρχεται να προστεθεί σε όποια έξαρση από τις γιορτές και από το άνοιγμα των σχολείων σε ένα κύμα που είναι ήδη σε εξέλιξη κι ενώ έχουμε μπροστά μας ακόμα δυο μήνες χειμώνα».

Ο καθηγητής επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως με ένα αυστηρό 20ήμερο lockdown θα περιοριζόταν πιο αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ εκτίμησε ότι «με βάση τη φυσαρμόνικα θα πάμε πίσω δύο μήνες».

Σχολεία

Ο κ. Τούντας τοποθετήθηκε σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, αναφέροντας πως «ο κίνδυνος της απώλειας ανθρώπινων ζωών προκαλεί χειρότερο τραύμα από το κλείσιμο στο σπίτι για λίγο παραπάνω καιρό». Υποστήριξε ακόμη, ότι τα παιδιά είναι εύκολα προσαρμόσιμα σε αυτές τις συνθήκες, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Θεωρώ ότι είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα, ότι θα έπρεπε να πάρουμε το αποτύπωμα των γιορτών και μετά να αποφασίσουμε», κατέληξε ο καθηγητής»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...