«Τώρα ντρέπονται και να μας χειροκροτήσουν» – «Καρφιά» της ΠΟΕΔΗΝ κατά της κυβέρνησης

Την απόφαση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην πορεία για το Πολυτεχνείο έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση, ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας όμως ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «η καταπολέμηση του κορονοϊού δεν επιτυγχάνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υγειονομική κρισιμότητα της κατάστασης για την οποία ευθύνονται και οι χρόνιες παθογένειες του Συστήματος Υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Με αίσθημα ευθύνης η ΠΟΕΔΗΝ ακύρωσε τη συμμετοχή της στην πορεία προς τιμή των ηρώων του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη, λόγω της επιθετικής έξαρσης της πανδημίας σε όλη τη χώρα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όμως 12 Νοεμβρίου πραγματοποίησε Πανελλαδική ημέρα δράσης έξω από τα Νοσοκομεία, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του ιού.

Οι πολίτες έχουν επιδείξει στη μεγάλη πλειοψηφία υπεύθυνη στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας με κόστος οικονομικό, κοινωνικό, οικογενειακό.

Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο και αντισυνταγματικό από την Κυβέρνηση να απαγορευτούν δια νόμου οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων. Η καταπολέμηση του κορονοϊού δεν επιτυγχάνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υγειονομική κρισιμότητα της κατάστασης για την οποία ευθύνονται και οι χρόνιες παθογένειες του Συστήματος Υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη ΜΕΘ, πρόληψη κλπ.).

Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο να κουβεντιάσει και να συμφωνήσει με τους φορείς ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ως εκ’ τούτω ζητάμε να ανακληθεί το απαράδεκτο αντισυνταγματικό ΦΕΚ της Κυβέρνησης. Οι Υγειονομικοί σεβόμενοι τους εκατοντάδες συναδέλφους που νοσούν και τους ασθενείς που δοκιμάζονται στις ΜΕΘ ή στις Κλινικές κορονοϊού, γνωρίζουν να κάνουν κινητοποιήσεις με όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη να εκδηλώσουν την τιμή τους στους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου και την παρακαταθήκη στους αγώνες, σεβόμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τώρα ντρέπονται και να μας χειροκροτήσουν!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
• Αύξηση μισθών.
• Δώρο Χριστουγέννων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...