Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για την άγρια δολοφονία του (video)

Θέση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου παίρνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, φωτίζοντας την πρόσοψής της με το πρόσωπο του ακτιβιστή, ενόψει της δίκης για τον φόνο του που ξεκινά αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η Στέγη με ανάρτησή της στο Instagram ζητά δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Στέγη πριν την ιστορική ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το ναζιστικό κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση. Τότε η Στέγη είχε αναρτήσει την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης και τη φράση από τραγούδι του Παύλου Φύσσα «Σιγά μη φοβηθώ».

Πορεία για τον Ζακ στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις αλλά και ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πραγματοποιήσαν πορεία, με αφορμή την έναρξη της δίκης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ζήτησαν «δικαίωση» για τoν Ζακ Κωστόπουλο και την καταδίκη των υπαιτίων.

Στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου συμμετείχαν, επίσης, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος στις 21 Οκτωβρίου 2018, έξω από το κοσμηματοπωλείο στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...