Το Perseverance έστειλε εντυπωσιακή φωτογραφία και του κρατήρα Jezero στον πλανήτη Άρη

Το «Perseverance» έχει… πιάσει δουλειά στον πλανήτη Άρη και έδωσε την πρώτη του φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας από τον κρατήρα «Jezero» στις 21 Φεβρουαρίου. Φωτογραφία που πραγματικά είναι εντυπωσιακή.

Πρόκειται για μια φωτογραφία 360 μοιρών με την κάμερα «Mastcam-Z», ένα σύστημα διπλής κάμερας εξοπλισμένο με λειτουργία ζουμ, επιτρέποντας στις κάμερες να κάνουν μεγέθυνση, εστίαση και λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθώς και πανοραμικές έγχρωμες και τρισδιάστατες εικόνες της επιφάνειας του Άρη.

Με αυτήν την ικανότητα μπορεί να παρέχει μια λεπτομερή εξέταση τόσο των κοντινών όσο και των απομακρυσμένων αντικειμένων. Οι κάμερες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να αξιολογήσουν τη γεωλογική ιστορία και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες του κρατήρα Jezero και θα βοηθήσουν στον εντοπισμό πετρωμάτων και ιζημάτων που αξίζουν μια πιο προσεκτική ματιά από τα άλλα όργανα του rover.

Οι κάμερες θα βοηθήσουν, επίσης, την ομάδα της αποστολής να καθορίσει ποια βράχια πρέπει να δειγματοληψήσει και να συλλέξει το rover για ενδεχόμενη επιστροφή στη Γη στο μέλλον. Συνδυασμένο από 142 εικόνες, το πανόραμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα αποκαλύπτει το χείλος του κρατήρα και την όψη ενός βράχου ενός αρχαίου δέλτα ποταμού στο βάθος.

Το σύστημα της κάμερας μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες τόσο μικρές όσο 0,1 έως 0,2 ίντσες (3 έως 5 χιλιοστά) απέναντι από το rover και 6,5 έως 10 πόδια (2 έως 3 μέτρα) απέναντι στις μακρινές πλαγιές κατά μήκος του ορίζοντα.

Η λεπτομερής σύνθετη εικόνα δείχνει μια επιφάνεια του Άρη που μοιάζει με εικόνες που έχουν ληφθεί από προηγούμενες αποστολές της «NASA».

«Βρισκόμαστε ακριβώς σε ένα γλυκό σημείο, όπου μπορείτε να δείτε διαφορετικά χαρακτηριστικά παρόμοια με πολλούς τρόπους με χαρακτηριστικά που βρέθηκαν από το «Spirit», την ευκαιρία και την περιέργεια στους ιστότοπους προσγείωσης», δήλωσε ο Jim Bell της Σχολής Γης και Διαστημικής Εξερεύνησης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Ένας βασικός στόχος της αποστολής του Perseverance στον Άρη είναι η αστροβιολογία, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης σημείων αρχαίας μικροβιακής ζωής. Το rover θα χαρακτηρίσει τη γεωλογία του πλανήτη και το κλίμα του παρελθόντος, θα ανοίξει το δρόμο για την ανθρώπινη εξερεύνηση του «κόκκινου» Πλανήτη και θα είναι η πρώτη αποστολή για τη συλλογή και την προσωρινή αποθήκευση του αρειανού βράχου και του «regolith» (σπασμένος βράχος και σκόνη).

Μεταγενέστερες αποστολές της «NASA», σε συνεργασία με την «ESA» (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος), θα έστελναν διαστημόπλοια στον Άρη για να συλλέξουν αυτά τα σφραγισμένα δείγματα από την επιφάνεια και να τα επιστρέψουν στη Γη για εις βάθος ανάλυση.

Υπενθυμίζεται ότι το «Perseverance» είχε στείλει και τις προηγούμενες ημέρες απίστευτες εικόνες από τον πλανήτη Άρη, μετά την ιστορική προσεδάφιση στον «κόκκινο» πλανήτη.

Πηγή: NASA

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...