Το νομοσχέδιο Πέτσα «πέθανε», ζήτω ο νόμος Παππά

Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί κι ακουστεί για τον νόμο Παππά για τα κανάλια. «Αντισυνταγματικό» τον ανέβαζαν τα συστημικά ΜΜΕ, «τελειωμένο» τον κατέβαζαν.

Όμως, μόνο «τελειωμένος» δεν είναι.

Με βάση τις προβλέψεις του, και τα κανάλια κατέβαλαν τις πρώτες δόσεις για τις άδειες και οι θέσεις εργασίας σε αυτά προστατεύτηκαν και διπλασιάστηκαν (από τους 2.300 εργαζόμενους στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τη ΝΕΡΙΤ το 2015, φτάσαμε στους 5.500 στους σταθμούς και την ΕΡΤ το 2019). Ενώ, η πολιτική Παππά – Κρέτσου έφερε και εκτόξευση του αριθμού των σίριαλ, τα οποία – μέσω της επιδότησης από το ΕΚΟΜΕ – έφτασαν τα 30 το 2019 από μηδέν το 2015.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να τον τελειώσει οριστικά, ξηλώνοντας μία μία τις ρυθμίσεις του. Προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ελάχιστου αριθμού των εργαζομένων ανά κανάλι από 400 σε 280, αλλά και την έντεχνη κατάργηση της φετινής δόσης που καταβάλλουν οι σταθμοί για τις άδειες.

Εργαζόμενοι στα κανάλια, εργατικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν δει με θέρμη τις προβλέψεις του νόμου Παππά, έστησαν τώρα ένα μέτωπο υπεράσπισής του, οδηγώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αναδίπλωση.

Το νομοσχέδιο Πέτσα, λοιπόν, απεσύρθη. Μέχρι νεοτέρας, λέει η κυβέρνηση.

Και ο νόμος Παππά παρέμεινε στη θέση του. Σε πλήρη ισχύ. Κάτι που θα πρέπει να θυμούνται όσοι τον συνοδεύουν με χαρακτηρισμούς, του τύπου «αντισυνταγματικός».    

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...