Το μήνυμα της ΕΕ σε Τουρκία – «Δέσμευση κοινής εμπιστοσύνης το μεταναστευτικό», τόνισε ο Μπορέλ

Σε ισχύ παραμένει η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται και πρέπει να είναι το πλαίσιο-κλειδί για τη συνεργασία και τη μετανάστευση».

«Είναι δέσμευση κοινής εμπιστοσύνης» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι μπορεί η συμφωνία να δέχτηκε μεγάλη κριτική, «αλλά αυτή η Δήλωση παρήγαγε απτά αποτελέσματα». Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, υπογράμμισε επίσης ότι «στο μέλλον κάποιας μορφής συμφωνία αυτού του τύπου πρέπει να γίνει. Οι πρόσφυγες είναι ακόμη εκεί».

Η συμφωνία πρέπει να ληφθεί υπόψη στη συζήτηση για τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας που θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου, ανέφερε, ενώ τόνισε ότι θα «είναι μέρος της μελλοντικής σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».

Αυστηρό μήνυμα Γιόχανσον σε Τουρκία

Από την Πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ύλβα Γιόχανσον ανέφερε ότι «χρειάζεται να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την υπάρχουσα Δήλωση».

«Υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με την οποία γίνεται μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία σε κράτη-μέλη της ΕΕ και η Τουρκία παίρνει πίσω μετανάστες που ήρθαν στα ελληνικά νησιά» προσέθεσε η κ. Γιόχανσον, επισημαίνοντας «ότι αυτό σταμάτησε όταν εμφανίστηκε η COVID πριν από ένα χρόνο. Αλλά τον Αύγουστο η ΕΕ άρχισε ξανά τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία. Ωστόσο, η χώρα αυτή δεν ξεκίνησε τις επιστροφές από τα ελληνικά νησιά κι αυτή είναι μία σημαντική πτυχή από τη δική μας οπτική».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό με τους τουρκικούς πυροβολισμούς στον Έβρο, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων το εξής αναφορικά με το μεταναστευτικό: «Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει το μερίδιό της στη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των διακινητών, και να πραγματοποιεί τις επιστροφές από τα ελληνικά νησιά».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...