To μενού του Λευτέρη Λαζάρου για το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει και η χώρα βρίσκεται σε «πυρετώδεις» ρυθμούς προετοιμασιών, για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στολισμοί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, παρελάσεις και υψηλοί προσκεκλημένοι θα βρεθούν στην πρωτεύουσα για τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή ημέρα, που λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό θα γιορταστεί απουσία κοινού.

Καθώς όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» σχετικά με το τι περιμένουμε να δούμε την Πέμπτη (25/3), έγινε γνωστό την Τρίτη (23/3) πως ένα ιδιαίτερο μενού από τα χέρια του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, θα περιμένει τους ξένους ηγέτες στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα, ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Τι θα περιλαμβάνει όμως το ξεχωριστό αυτό μενού;

Κυρίαρχο το ψάρι στο δείπνο

Την τιμητική του στο μενού θα έχει το ψάρι, όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω της ημέρας:

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν ένα φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο

Το επιδόρπιο θα έχει «άρωμα» ελληνικής γης, καθώς θα περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Κρασί

Τα κρασιά που θα συνοδεύουν το φαγητό θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών, το οποίο πρόκειται για ένα δυσεύρετο κρασί.

Σημειώνεται, ότι ο πρώτος έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin έλαβε την εντολή από την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα ετοιμάσει συνολικά 45 πιάτα το βράδυ της Τετάρτης σε ένα δείπνο όπου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Προεδρία της Δημοκρατίας αναθέτει σε εξωτερικό σεφ να ετοιμάσει δείπνο, αν και διαθέτει σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου το δείπνο προς τιμή του Αιγύπτιου Προέδρου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...