Την Παρασκευή οι αποφάσεις των ειδικών, το Σάββατο ξεκινά η άρση των μέτρων

Την Παρασκευή θα παρθούν τελικά οι αποφάσεις των ειδικών για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής μετά από ένα παρατεταμένο lockdown που επ ουδενί δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίαση, ακυρώθηκε.

Ουσιαστικά, η Επιτροπή θεώρησε ότι θα πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία λαμβάνοντας υπόψιν και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ούτως ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα. Πρόκειται άλλωστε για ένα τριήμερο κατά το οποίο τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν κατά πολύ λιγότερα από το συνηθισμένο.

Δύσκολα, πάντως, φαίνεται πως θα αλλάξει κάτι από αυτά που έχουν «διαρρεύσει» ότι πρόκειται να συμβούν. Πληροφορίες θέλουν η άρση των μέτρων να ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο με την απαγόρευση κυκλοφορίας να πηγαίνει στις 21.00 αντί για τις 19.00, να παίρνει δηλαδή παράταση για δύο ώρες.

Επιπλέον, αυτό που επίσης αναμένεται να αλλάξει είναι η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο, για την οποία οι πολίτες χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6. Αυτή τη στιγμή, το SMS στο 13033 με κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με κατοικίδιο χωρίς ΙΧ, αλλά πεζή ή με ποδήλατο εντός δήμου ή έως 2 χιλιόμετρα απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

Τα κομμωτήρια την τιμητική τους

Όπως και στο προηγούμενο lockdown, έτσι και τώρα, τα κομμωτήρια είναι αυτά που αναμένεται να πάρουν πρώτα το «οκ για να επαναλειτουργήσουν. Ως επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 22α Μαρτίου, αλλά όλα θα αποφασιστούν την Παρασκευή. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι τομείς της αγοράς κι αν όλα πάνε καλά, στις 29 Μαρτίου θα έχουμε επανέναρξη του λιανεμπορίου.

Δικαστήρια

Για επιθυμία της κυβέρνησης να ανοίξουν και τα Δικαστήρια έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και όπως είπε μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα κατατεθεί τροπολογία όπου θα ρυθμίζονται τα ανοιχτά ζητήματα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων.
«Οι επιδημιολόγοι δίνουν έναν οδικό χάρτη. Ερχόμαστε να προτείνουμε το άνοιγμα των δικαστηρίων, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και εκεί στεκόμαστε».

Χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν μπορεί σε μια ευνομούμενη πολιτεία να λειτουργεί η εφορία και όχι το υποθηκοφυλακείο. Δε μπορεί να συνεχίσει να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να μη δίνεται στους πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας, ούτε καν προσωρινής, γιατί εκδίδονται μεν αποφάσεις αλλά δεν εκτελούνται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα δικαστήρια ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...