Την παραπομπή της Κεραμέως στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραπομπή της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με την αιτιολογία ότι δεν παρουσιάζει στοιχεία για σημαντικά θέματα που της έχουν επανειλημμένα ζητηθεί.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής κατέθεσε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά «με ζητήματα παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Κοινοβουλίου, καθώς και του Κανονισμού της Βουλής, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως».

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, η κ. Κεραμέως δεν κατέθεσε (εντός των προβλεπόμενων 30 ημερών) τα από 31/8/2020 αιτηθέντα έγγραφα με τις «επιστημονικές εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις υγειονομικές προϋποθέσεις ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων ανά τη χώρα, καθώς και τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων που αφορούσαν τη λήψη αποφάσεων για τη νέα σχολική χρονιά (2020-2021) ως προς το ζήτημα των αποστάσεων μέσα στις σχολικές αίθουσες».

Αναφέρει επίσης ότι κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στις 19/10/2020, η υπουργός «απάντησε ότι υπάρχουν πρακτικά, τα οποία θα κατατεθούν» ωστόσο, συμπληρώνει, στα πρακτικά της συνεδρίασης «δεν κατατέθηκε κανένα έγγραφο».

Η κ. Κεραμέως, προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, δεν απάντησε ούτε σε νέα «Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων» της 22ας/10ου/2020.

Ακολούθως, ο κ. Βερναρδάκης περιγράφει ως «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» την μη απάντηση σε αίτημά του στις 29/10/2020 με «την έγγραφη εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στη βάση της οποίας κατήργησε τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας του έτους 2019 (πρόκειται για σύμφωνη γνωμοδότηση που δεσμεύει το αποφασίζον όργανο), καθώς και την επιστημονική αξιολόγηση των καταργούμενων προγραμμάτων εκ μέρους του ΙΕΠ».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που επιδεικνύει η υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις της, συνιστά κατάφωρη παραβίαση τόσο του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 124) όσο και των διατάξεων του Συντάγματος (άρθρο 69) που προβλέπουν, ότι η κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής και οι υπουργοί υποχρεούνται να δίνουν διευκρινίσεις, όποτε τους ζητηθούν».

Καλεί τέλος τον κ. Τασούλα «να επιληφθείτε του θέματος παραπέμποντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρα 77 επ.) και τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Κοινοβουλίου προς το σκοπό της προάσπισης του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και έργου».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...