Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Μισέλ – Την Ελλάδα «δείχνει» ο τούρκος πρόεδρος για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο

Την Ελλάδα έδειξε ως υπαίτιο για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα (12/10) με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σαρλ Μισέλ, την ίδια ημέρα που το Oruc Reis πλέει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μετά την παράνομη έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX αργά το βράδυ της Κυριακής (11/10)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο τούρκος πρόεδρος τόνισε στον Μισέλ ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών, να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016 για το μεταναστευτικό και να διασφαλιστεί πρόοδος στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας.

Ο Ερντογάν επίσης ανέφερε ότι «παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «για να μπορεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο για την ανατολική Μεσόγειο που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη».

Νωρίτερα σε επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η Ελλάδα θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειος, με την Άγκυρα να ζητάει και τα… ρέστα για τις αντιδράσεις.

Από το απόγευμα της Δευτέρα πάντως βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, που απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας, μετά την παράνομη έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX αργά το βράδυ της Κυριακής (11/10).

Μάλιστα το σκάφος έχει απενεργοποιήσει τον πομπό του με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να μην είναι ορατό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...